V živilskih trgovinah ne bo mogoče kupiti oblačil, obutve in tehničnega blaga

Vlada je sprejela odlok s katerim se v ponedeljek zapirajo vse nenujne trgovine, razen redkih izjem, med katerimi so tudi živilske trgovine. Le-te ostajajo odprte, a bodo lahko prodajale samo hrano in pijačo oziroma osnovna živila.
grocery-store-2619380_1920

S ponedeljkom bodo odprte le še trgovine z živili, izdelki za osebno nego in čiščenje, kmetijske prodajalne, tržnice, lekarne in prodajalne z medicinskimi pripomočki, bencinski servisi, banke in pošte. Z novo zaostritvijo ukrepov, ki jih je sprejla vlada prihajajo tudi spremembe v živilskih trgovinah. Največji trgovci preko družbenih omrežij in spletnih strani sporočajo, da od ponedeljka v njihovih trgovinah ne bo mogoče kupiti oblačil, obutve in tehničnega blaga.

Trgovine preko spleta obveščajo potrošnike o prepovedi prodaje izdelkov.
FOTO: Posnetek zaslona Lidl

Spomladi, v prvem valu epidemije, ko je vlada sprejela ukrepe za zajezitev novega koronavirusa so živilske trgovine lahko prodajale oblačila, obutev in tehnično blago. Vlada pa je tokrat sprejela, da bodo omenjeni izdelki zdaj na voljo le v spletnih trgovinah.

Kakšne omejitve oziroma pravila je še sprejela vlada glede prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom pa si lahko preberete na povezavi: S ponedeljkom znova zaprta večina trgovin, izjem malo

VIR: Vlada RS, MMC RTV SLO

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.