svetovni dan

Na svetu trenutno živi 7,7 milijarde ljudi

11. julij je svetovni dan prebivalstva. Na svetu trenutno živi več kot 7,7 milijarde ljudi. Lani in letos je življenje na Zemlji močno zaznamovala pandemija covida-19. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je od začetka lanskega leta do danes po svetu zaradi covida-19 umrlo več kot štiri milijone ljudi.

Preberi »

Začetek kampanje ob svetovnem dnevu krvodajalstva

Ob svetovnem dnevu krvodajalstva, ki ga obeležujemo danes, se začenja letošnja kampanja ob dnevu krvodajalstva, ki bo potekala pod sloganom “Darujte kri in svet naj bije!”. Kampanja poudarja prispevek krvodajalcev k ohranjanju ‘utripa sveta’ z reševanjem življenj in izboljšanjem zdravja.

Preberi »

Ob svetovnem dnevu družinskega zdravnika opozorila na težave v zdravstvu, ki jih je epidemija poglobila. Pri nas že 72 odstotkov vseh družinskih zdravnikov izgorelih

Današnji svetovni dan družinskega zdravnika je namenjen poudarjanju vloge družinskih zdravnikov v zdravstvenih sistemih po svetu, so sporočili iz Združenja zdravnikov družinske medicine. V Sloveniji po oceni EU manjka 300 osebnih zdravnikov. Nena Kopčavar Guček je povedala, da je epidemija covida-19 le povečevalno steklo za težave v zdravstvu.

Preberi »

Ob svetovnem dnevu hemofilije Slovenijo prepletli rdeči klobčiči

Danes obeležujemo svetovni dan hemofilije. Z neozdravljivo, dedno boleznijo strjevanja krvi v Sloveniji živi 229 oseb, po svetu več kot milijon. Sodobno zdravljenje, ki temelji na preprečevanju krvavitev, danes osebam s hemofilijo omogoča aktivno življenje, skoraj brez omejitev. S postavitvijo simbolne inštalacije na Podpeškem jezeru Društvo Hemofilikov Slovenije Ljubljana in Krvni bratje – Društvo bolnikov z motnjo strjevanja krvi Slovenije zaključujeta letošnjo akcijo ozaveščanja #dajnaprej, ki so jo začeli aprila s 1.000 poslanimi klobčiči rdeče volne.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.