Slovenija

Premierji na Dunaju: Če delitve cepiv ne popravimo, uniji grozi politična kriza

Če EU ne bo hitro ukrepala in poiskala korektivnega mehanizma, ki bo zagotovil enakopravnejšo razdelitev cepiv proti covidu-19, se bodo razlike v precepljenosti med državami članicami tako povečale, da nam grozi nova politična kriza, je danes na srečanju na Dunaju posvarilo več premierjev držav članic EU, med njimi slovenski premier Janez Janša.

Preberi »

V Sloveniji nastalo novo gibanje Povežimo Slovenijo

V Sloveniji je nastalo novo gibanje Povežimo Slovenijo. Kot sporočajo, se za sodelovanje v gibanju in na skupni listi za parlamentarne volitve dogovarja več strank, skupin, lokalnih list in posameznikov različnih vrednostnih in političnih pogledov. Program njihovega povezovanja je ustava, zgled pa pozitivne prakse drugih držav, predvsem Avstrije.

Preberi »

Zaradi nasilnega Slovenca v soboto izpraznili del frankfurtskega letališča

Nemška policija je v soboto popoldne na frankfurtskem letališču aretirala 38-letnega Slovenca, ki je grozil policistom. Terminal 1 so morali izprazniti, na spletni strani piše nemška zvezna policija. Ozadje dogodka ostaja nepojasnjeno. Slovenska policija o dogodku do zdaj ni bila obveščena, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi.

Preberi »

Agencija DBRS Morningstar potrdila bonitetno oceno Slovenije

Včeraj je rating agencija DBRS Morningstar potrdila bonitetno oceno Republike Slovenije ‘A (high)’ in stabilne obete. Kot so danes sporočili iz ministrstva za finance, je to za Slovenijo ponovni dokaz, da država ostaja zaupanja vredna država, kljub težki situaciji zaradi pandemije covid-19.

Preberi »

Standard & Poor’s potrdil bonitetno oceno Slovenije

Včeraj je rating agencija Standard & Poor’s potrdila bonitetno oceno Republike Slovenije pri AA-, stabilni obeti, so sporočili iz ministrstva za finance ter dodali, da je to za Slovenijo ponovno priznanje, da kljub zaostrenim razmeram zaradi covida-19, ostaja dolgoročno stabilna država.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun