Search
Close this search box.

Med dobitniki priznanja JSKD za leto 2023 tudi dva izjemna Korošca

V letošnjem nizu nagrajencev Javnega sklada za kulturne dejavnosti Slovenije (JSKD) sta tudi dva izjemna Korošca, dr. Marjan Pungartnik ter Luka Kropivnik.

Dr. Marjan Pungartnik iz Slovenj Gradca in Luka Kropivnik iz Črne na Koroškem sta prejela priznanji za svoje izjemne dosežke v ljubiteljski kulturi.

JSKD vsako leto podeljuje nagrade za ustvarjalno, poustvarjalno, raziskovalno, publicistično, organizacijsko delo, kulturno vzgojo in izobraževanje ter ohranjanje nacionalne kulturne dediščine. Letošnja podelitev odličij za leto 2023 bo potekala v klubu Cankarjevega doma v Ljubljani, 27. marca 2024, ob 19.00.

Dr. Marjan Pungartnik bo prejel zlato plaketo, medtem ko bo Luka Kropivnik okronan z zlatim znakom, kar predstavlja visoko priznanje za njuno izjemno prispevanje k bogatitvi kulturne dediščine.

Ostali nagrajenci so prejeli srebrne plakete in zlate znake. Med njimi so Slavko Petek, Vinko Wieser, Dušan Fišer, Janko Avsenak, ki so prav tako pomembno sooblikovali kulturo na svojem področju.

Dr. Marjan Pungartnik

Marjan Pungartnik, rojen 28. julija 1948 na Legnu pri Slovenj Gradcu (Slovenija). Za diplomo Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo v Ljubljani prejel študentsko Prešernovo nagrado, delal nekaj časa na fakulteti kot asistent stažist, potem na Visoki ekonomski komercialni šoli v Mariboru, na Univerzi v Mariboru kot vodja marksističnega centra, kasneje je bil urednik za kulturo na Komunistu,potem tajnik Zveze kulturnih organizacij (društev) in vodja območne izpostave SLKD. V študentskih letih je bil tudi urednik na različnih radijih.

Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim tudi častno priznanje za Festival Skopje 2023, zlati častni znak deželnega mesta Gradec, nagrado Čaša nesmrtnosti in še veliko več.

Luka Kropivnik

Luka Kropivnik je diplomirani slovenist in rusist, magister profesor slovenistike in zgodovine, zaključuje pa tudi dvopredmetni magistrski študij etnologije in kulturne antropologije in primerjalne književnosti in literarne teorije.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem za njihov izjemen prispevek k bogatitvi kulturne dediščine Slovenije.

Vir: JSKD OI Slovenj Gradec

Dogodki

V letošnjem nizu nagrajencev Javnega sklada za kulturne dejavnosti Slovenije (JSKD) sta tudi dva izjemna Korošca, dr. Marjan Pungartnik ter Luka Kropivnik.