Robert Golob

Robert Golob

Golob za četrtek napovedal ukrepe v zvezi s cenami elektrike

Po srečanju s predstavniki kmetov v Lipovcih se je predsednik vlade Robert Golob danes v Murski Soboti sestal z gospodarstveniki regije, ki so ga seznanili s svojimi izzivi. Niso se mogli izogniti vedno višjih cen energentov in premier je povedal, da bo vlada v četrtek sprejela ukrepe, povezane s cenami električne energije za letos.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golob: Po energetskem draginjskem dodatku po potrebi tudi prehranski dodatek

Vlada se je pri soočanju z visokimi cenami hrane odločila za t.i. mehko regulacijo – za spremljanje cen osnovnih živil. Premier Robert Golob upa, da bodo učinki vidni kmalu, že oktobra pa naj bi bilo jasno, ali so potrebni kakšni trši ukrepi. Če bo potrebno, bo vlada po energetskem draginjskem dodatku uvedla tudi prehranskega.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golob: Med možnimi ukrepi regulacija cen elektrike in plina

Premier Robert Golob je v sinočnji pogovorih za POP TV in Odmeve Televizije Slovenija med možnimi ukrepi za boj proti draginji napovedal regulacijo cen plina in električne energije, vlada pa namerava poskrbeti tudi za javno objavo cen osnovne košarice živil pri posameznih trgovcih.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Prva seja Golobove vlade v sredo, pričakovati tudi prve kadrovske poteze. Tretja Janševa vlada pa se bo sestala še nocoj 

DZ bo v sredo glasoval o listi ministrskih kandidatov mandatarja Roberta Goloba. Po zaprisegi vlade bo po napovedih sledila prva seja 15. slovenske vlade, na kateri bodo imenovali državne sekretarje na posameznih resorjih, pričakovati je tudi druge kadrovske poteze Golobove vladne ekipe. Ta se bo predvidoma v petek sestala še na eni seji.

Preberi »

V DZ predlog za izvolitev Roberta Goloba za mandatarja

Predsednik republike Borut Pahor je po posvetih z vodji poslanskih skupin v DZ poslal predlog kandidata za mandatarja. Predlagal je predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba. Podporo je Golob izkazal tudi s podpisi 53 poslank in poslancev prihodnje koalicije. DZ bo o kandidatu za mandatarja predvidoma glasoval že v sredo.

Preberi »

Golob: K močni levosredinski vladi vabimo tudi LMŠ in SAB

V Gibanju Svoboda si želijo narediti močno levosredinsko vlado, zato k sodelovanju vabijo tudi LMŠ in SAB, je v posebni oddaji Studio 9. maj v Slovenskem mladinskem gledališču dejal predsednik stranke in najverjetnejši mandatar Robert Golob. Kot je povedal, s tovrstnim povezovanjem računajo tudi na zmago na jesenskih lokalnih volitvah.

Preberi »

Golob: Nova vlada bi imela štiri dodatne resorje

V drugih koalicijskih pogajanjih na ravni predsednikov strank so se dogovorili o okvirnem razrezu resorjev, je za medije dejal Robert Golob. Okrepiti želijo področja podnebne politike, medgeneracijske solidarnosti, digitalizacije in regionalnega razvoja. Pogovore bodo nadaljevali naslednji teden, ko bodo znana tudi imena ministrskih kandidatov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.