Search
Close this search box.

Premier dr. Robert Golob je obiskal Ravne in si ogledal potek del na Dobrijah (FOTO)

V sklopu slovesnega odprtja dolinskega vodovoda na Prevaljah je premier dr. Robert Golob obiskal tudi občino Ravne na Koroškem.

Ogledal si je tudi napredek del na območju Dobrij, kjer je katastrofalna ujma 4. avgusta povzročila obsežno opustošenje.

Predsednik Vlade RS Robert Golob je izrazil svojo solidarnost s prebivalkami in prebivalci Raven in okoliških krajev, ki so bili prizadeti zaradi naravne nesreče. Spremljal je napredek izvedenih del, ki so ključna za obnovo in ponovno vzpostavitev normalnega življenja v prizadetih območjih.

Med ogledom je premier Golob izrazil svoje zadovoljstvo nad prizadevanji pristojnih služb,  lokalne skupnosti ter prostovoljcev, ki so se izkazali pri obnovi in podpori prizadetim. Poudaril je tudi pomembnost celovitega pristopa k obnovi, ki zajema tudi izdatno podporo Vlade Republike Slovenije.

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in podžupan Peter Stočko sta razširjeni ekipi pristojnih služb, med njimi poleg premierja dr. Roberta Goloba, še ministrici za infrastrukturo mag. Alenki Bratušek, ki trenutno vodi tudi ministrstvo za naravne vire in prostormag. Rok Penec, vodja sektorja GJS za investicije MNVPvodja državne tehnične pisarne Blaž Dolinšek, idr., predstavila napore lokalne skupnosti, da se življenje v občini čimprej vrne v normalne tirnice.

Premier Golob se po ogledu poteka del po ujmi na reki Meži v naselju Dobrije, v Žerjavu udeležuje še slavnostne seje črnjanskih občinskih svetnikov. Ob obisku je izrazil prepričanje, da bo več mehanizacije v prihodnje tudi v naših koncih, potem ko je, kot je dejal, ministrica Bratušek prevzela koordinacijo “celote, tako vodne kot cestne infrastrukture”.

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
6 mesecev nazaj

Takoj, ko doktor usta odprejo, se že zlažejo.

Dogodki

V sklopu slovesnega odprtja dolinskega vodovoda na Prevaljah je premier dr. Robert Golob obiskal tudi občino Ravne na Koroškem.