razprava

Koalicijski poslanci za enake pravice istospolnih, opozicijski za spoštovanje “naravnih zakonitosti”. Alenka Helbl: “Če samo enemu otroku zagrenimo življenje, smo naredili veliko napako”

Poslanci so v razpravi o predlogu sprememb družinskega zakonika, ki istospolnim parom omogoča sklenitev zakonske zveze in posvojitev otrok, dodatno pojasnili stališča svojih poslanskih skupin. Po mnenju koalicije je skrajni čas, da istospolni dobijo enake pravice kot raznospolni, po mnenju opozicije pa to ni v skladu z “naravnimi zakonitostmi”.

Preberi »

Napoved dogodka: Pridružite se razpravi na temo, kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem

Podjetje A. L. P. Peca d.o.o. v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji organizira participativni spletni dogodek “(Brez)UPI mladih na Koroškem – kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem?”, ki je del izmenjave mnenj državljanov v sklopu konference o prihodnosti Evrope. Na dogodku, ki se bo odvil 27. januarja 2022 ob 17. uri, bodo povezali mlade in predstavnike določenih ključnih področij, da skupaj identificirajo aktualne izzive mladih, predebatirajo različne vidike in predlagajo možne rešitve.

Preberi »

Ožja vladna ekipa danes nadaljuje razpravo o protikoronskih ukrepih, gospodarstvo optimistično

Vlada bo danes v ožji sestavi nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije. Predstavniki gospodarstva sicer po sobotnem posvetu pričakujejo začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti. Vlada pa bi lahko danes obravnavala tudi osnutek sedmega protikoronskega zakona, ki med drugim predvideva ponovno izplačilo solidarnostnega dodatka upokojencem in mesečnega temeljnega dohodka verskim uslužbencem ter nekatere popravke veljavne protikoronske zakonodaje.

Preberi »