Plača

Hofer tudi v 2022 stopa z visokim dvigom plač: V treh letih prodajalkam in prodajalcem več kot 30-% zvišanje plačila

Pri HOFERju so tudi letos s 1. januarjem svojim sodelavkam in sodelavcem že tradicionalno dvignili plače– v prodaji in logistiki za kar 6,9 %. Večino zaposlenih predstavljajo sodelavke in sodelavci v prodaji, kisedaj za 30 ur/teden (povprečni faktor ur v trgovinah HOFER) prejmejo1.372,50€ bruto, s čimer njihovo plačilo za kar 27,7 % presega slovensko minimalno plačo za 40 ur/teden. V zadnjih treh letih se jeplačilo HOFERjeve prodajalke oz. prodajalca povišalo za več kot 30 %. Tudi letos pa bodo prejeli regres v višini 1.700 €.

Preberi »

Skoraj polovica delodajalcev napoveduje zvišanje plač za pet odstotkov

Skoraj polovica slovenskih delodajalcev, in sicer 46 odstotkov, napoveduje zviševanje plač v prvi polovici letošnjega leta za pet odstotkov, je razvidno iz raziskave Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene skupine Manpower. Kot glavni vzrok za zvišanje delodajalci navajajo zadržanje talentov v svojih organizacijah.

Preberi »

Sindikati in vlada podpisali dogovor o višjih plačah v zdravstvu in socialnem varstvu. Tako sta se odzvala Mojca Erjavec in Jani Prednik

Reprezentativna sindikata na področju zdravstva in socialnega varstva ter vlada so danes podpisali dogovor o nujnih ukrepih na področju plač, ki bo po podpisu aneksov k področnima kolektivnima pogodbama okoli 35.000 zaposlenim prinesel višje plače. Najbolj se bodo povišale bolnišničnim medicinskim sestram, in sicer od tri do šest plačnih razredov.

Preberi »

Slovenska minimalna plača osma najvišja v EU, nova uskladitev že neti spor

Potem ko so sindikati pozvali, da bi bilo treba minimalno plačo januarja zvišati za 10,36 odstotka, kar je sprožilo jezen odziv delodajalcev, ki menijo, da gre za provokacijo, minister za delo Janez Cigler Kralj napoveduje pogovore. Trenutno ima sicer v EU med 21 državami z zakonsko določeno minimalno plačo to plačo višjo kot Slovenija sedem držav.

Preberi »

ZSSS s pozivom za 10-odstotno uskladitev minimalne plače v 2022

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) meni, da bi bilo treba ob okrevanju gospodarstva in napovedani inflaciji ter “prenizkem” trenutno določenem znesku minimalnih življenjskih stroškov januarja 2020 minimalno plačo povečati za 10,36 odstotka, s 1024,24 evra na 1133,35 evra.

Preberi »

Varuhi CUDV Črna: Na koncu plačilne liste je plača tako nizka, da ni vredno. Nihče nam ne prisluhne, ni razumevanja, kaj šele spoštovanja

Na poslanke in poslance Državnega zbora se je s pozivom za pravičen dvig plač varuhov negovalcev v socialnovarstvenih zavodih nedavno obrnila skupina varuhinj Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. V pozivu so med drugim zapisali, da se ob spremljanju novic o novih predlogih in pogajanjih za povišanje plač srednjih medicinskih sester počutijo zapostavljene. Na njihov dopis se je že odzval koroški poslanec Jani Prednik iz vrst SD, ki je na predsednika DZ Igorja Zorčiča naslovil poslansko pobudo. Danes pa smo v uredništvo Koroških Novic prejeli ponoven poziv varuhov CUDV Črna na Koroškem za pravičen dvig plač v socialnovarstvenih ustanovah.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.