osnovna šola

Do sedaj zbrali sedem ton zamaškov, od tega ena šola kar pol tone (FOTO)

Podjetje Acron, ki ima po celi Sloveniji papirnice Office&More, galanterije Bags&More, spletno trgovino s šolskimi potrebščinami go2school.com in največjo spletno galanterijo pri nas Bags&More.si, se zaveda pomena, da je v ospredju dajati in pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. V zadnjih treh letih so tako različnim dobrodelnim organizacijam skupno donirali kar 125.000 evrov.

Preberi »

Samotestiranje tudi na eni od koroških šol steklo brez večjih težav. Nekaj staršev mirno izrazilo nestrinjanje z ukrepi, prisotna je bila tudi policija

Obvezno samotestiranje na novi koronavirus je danes v šolah po navedbah povprašanih ravnateljev povečini steklo brez večjih težav, tudi pri najmlajših. Učencev, ki so zaradi nestrinjanja staršev s samotestiranjem ostali doma, je malo, točne podatke o tem še zbirajo. So pa ponekod starši nestrinjanje izrazili s shodom pred šolo.

Preberi »

FOTO in VIDEO: Izid prve knjige na šmiklavški osnovni šoli

Pred podružnično šolo Šmiklavž so včeraj pripravili dogodek ob izidu knjige Tisti puščavnik tam nekje, Pravljice iz naših gradov, Grad Widerdries. Ravnatelj OŠ Podgorje je dejal, da je namen knjige, “da nas opomni na tisto, kar bi morali vedeti, pa je šlo mimo nas.”

Preberi »

Tretješolci kotuljske osnove šole ob spoznavanju dediščine likovno, literarno in glasbeno ustvarjali

Učenci 3. razreda javorniške podružnične šole v Kotljah so v mesecu marcu pri spoznavanju okolja obravnavali učno temo dediščina. Kot je pojasnila njihova razredničarka Vanja Kačič so najprej z babicami in dedki opravili intervju o preteklosti njihove šole in kraja. Izvedeli so veliko novega. Obiskali so kulturne ustanove ter likovno, literarno in glasbeno ustvarjali.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.