Search
Close this search box.

osnovna šola

Tudi nekatere Koroške šole bodo iz varnostnih razlogov zaklenile vrata

Po streljanju na eni od finskih osnovnih šol se je na enem od slovenskih javno dostopnih medijev pojavil komentar z grožnjo o podobnem dogodku tudi v Sloveniji. Policiji se dogodek zdi malo verjeten, a so slovenske šole vseeno pozvali k povečanju samozaščitnega ravnanja in k pozornosti, če bi kdorkoli opazil kaj nenavadnega.

Preberi »

V streljanju v šoli v BiH učenec huje ranil učitelja

Na osnovni šoli v mestu Lukavac na severovzhodu BiH je danes učenec streljal s pištolo in težje ranil enega od zaposlenih, je sporočila lokalna policija. Glede na neuradne informacije naj bi šlo za učitelja angleščine, ki naj bi ga učenec posebej iskal.

Preberi »

V okviru akcije Otroci Triglava je več kot 2.500 otrok iz vse Slovenije že devetič navijalo na Pokljuki. Med njimi so bili tudi otroci OŠ Koroški jeklarji (FOTO)

Najboljše biatlonke sveta, ki so se na ženski sprinterski preizkušnji na Pokljuki včeraj borile za točke svetovnega pokala, je bučno spodbujalo tudi več kot 2.500 šolarjev iz vse Slovenije. Zavarovalnica Triglav jim je v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka v okviru akcije Otroci Triglava na Pokljuki že devetič omogočila nepozabno doživetje v družbi športnih zvezd. »Otroci so najboljši navijači,« pravi naš najboljši biatlonec Jakov Fak.

Preberi »

Do sedaj zbrali sedem ton zamaškov, od tega ena šola kar pol tone (FOTO)

Podjetje Acron, ki ima po celi Sloveniji papirnice Office&More, galanterije Bags&More, spletno trgovino s šolskimi potrebščinami go2school.com in največjo spletno galanterijo pri nas Bags&More.si, se zaveda pomena, da je v ospredju dajati in pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. V zadnjih treh letih so tako različnim dobrodelnim organizacijam skupno donirali kar 125.000 evrov.

Preberi »

Samotestiranje tudi na eni od koroških šol steklo brez večjih težav. Nekaj staršev mirno izrazilo nestrinjanje z ukrepi, prisotna je bila tudi policija

Obvezno samotestiranje na novi koronavirus je danes v šolah po navedbah povprašanih ravnateljev povečini steklo brez večjih težav, tudi pri najmlajših. Učencev, ki so zaradi nestrinjanja staršev s samotestiranjem ostali doma, je malo, točne podatke o tem še zbirajo. So pa ponekod starši nestrinjanje izrazili s shodom pred šolo.

Preberi »

Dogodki