Search
Close this search box.

Osnovnošolci iz Črne prejeli dve zlati priznanji na turistični tržnici (FOTO)

Začenjajo se turistične tržnice mladih nadobudnežev. Prva letošnja turistična tržnica je potekala v sredo, 22. marca, v Mercator centru Maribor Tabor. Na njej ste se predstavili tudi OŠ Črna na Koroškem in OŠ Šentjanž pri Dravogradu.

Turistična zveza Slovenije je v tem šolskem letu pripravila že 37. festival Turizmu pomaga lastna glava, ki je namenjen slovenskim osnovnošolcem. Mladi turistični navdušenci so letos ustvarjali na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem; v turističnih nalogah so razmišljali, kako športno prireditev v svojem kraju popestriti s turistično ponudbo za mlade, pa najsi gre za tekmovalce ali obiskovalce oziroma turiste. Na turističnih tržnicah bodo obiskovalcem predstavili zamisli za nove športne dogodke in druge s športom povezane turistične produkte.

Generalni sponzor projekta je Mercator, d.d., ki že šestnajsto leto zapored odpira vrata večjih nakupovalnih centrov in mladim osnovnošolcem omogoča, da svoje delo na enkraten, nepozaben in neponovljiv način predstavijo vsem zainteresiranim v lokalni skupnosti.

V projektu sodeluje 96 osnovnih šol iz vse Slovenije, ki se bodo marca in aprila vsak teden predstavljali komisiji in obiskovalcem centrov v Mariboru, Postojni, Velenju, Ptuju, Murski Soboti in Domžalah. Najboljše šole, ki bodo na posameznih tržnicah prejele zlata priznanja, bodo sodelovale na zaključni turistični tržnici, ki bo 11. maja na zunanjem prostoru tržnice v Medvodah.

Na prvi tržnici sta se predstavili tudi dve Koroški osnovni šoli in sicer: OŠ Črna na Koroškem ter OŠ Šentjanž pri Dravogradu.

Učenci OŠ Črna na Koroškem so se predstavili s svojo tržnico “Grta pa dovta po Črni” in promovirajo športne aktivnosti njihovega kraja.

Stojnico je obiskala tudi strokovna komisija. Učenci so odlično predstavili svojo nalogo. Obiskovalci so bili navdušeni nad pestro izbiro športnih aktivnosti v njihovem kraju ter kažejo veliko zanimanje za K24 ultra trail race.

Njihova naloga je bila več kot odlično predstavljena, saj so prejeli kar dve zlati priznanji. In sicer: eno zlato priznanje zaradi naloge, drugo zlato priznanje pa za najboljšo turistično tržnico.

Lipek pa je s svojo pojavo zabaval obiskovalce in jih vabil k njihovi stojnici na slastne piškote.

Osnovnošolci šole Šentjanž pri Dravogradu so pripravili nalogo z naslovom Grta, dovta, naokolo – trail tek po mejah krajevne skupnosti Šentjanž pri Dravogradu. Njihova ideja je, da bi razširili praznik krajevne skupnosti Šentjanž in udeležencem poleg ostalih dejavnosti ponudili še trail tek.

Za mnenje o nalogah smo povprašali tudi predsednika ocenjevalne komisije Jureta Sodjo. Za Koroške novice je povedal: “Koroške šole vedno zelo dobro pripravijo naloge, predvsem, ker so Korošci skromni, pridni, delovni, nimajo veliko turističnih informacij in se morajo veliko bolj truditi, kot ostale šole v drugih delih Slovenije, kjer je veliko turizma. OŠ Črna je naredila točno to, kar so pričakovali, uporabljali so narečje in nadgradili zgodbo K24, kako bi mladi pripomogli k povečanju turizma s športom.”

OŠ Črna na Koroškem je imela zelo hudo konkurenco, OŠ Oplotnica vendar so Korošci zmagali.

Naj pri tem omenimo še, da je v mesecu februarju Srednja šola Slovenj Gradec in Muta – smer Gastronomsko – turistični tehnik sodelovala z nalogo Grati fit s Kraljem Matjažem na festivalu Turistične zveze Slovenije Več znanja za več turizma na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem in prav tako dosegla zlato priznanje, o čemer smo poročali TUKAJ.

Čestitke vsem mladim ustvarjalcem za priznanja in izjemno promocije Koroške.

Vir: Turistična zveza Slovenije in FB OŠ Črna na Koroškem

Fotogalerija

Dogodki

Začenjajo se turistične tržnice mladih nadobudnežev. Prva letošnja turistična tržnica je potekala v sredo, 22. marca, v Mercator centru Maribor Tabor. Na njej ste se predstavili tudi OŠ Črna na Koroškem in OŠ Šentjanž pri Dravogradu.