Search
Close this search box.

FOTO: Pameče bogatejše za nov prireditveni prostor

V Pamečah je danes, 21. junija 2023, potekala otvoritev športno-kulturnega središča, katerega glavna atrakcija je zagotovo atrij.

Z današnjo otvoritvijo s v Pamečah pridobili športno-kulturno središče, v katerem bodo v bodoče lahko potekale razne prireditve, od kulturnih, športnih, pa tudi izobraževalnih.  Prav gotovo pa je osrednji del nove pridobitve zagotovo atrij, ki ponuja sedišča kar 280 obiskovalcem. Prav tako so poleg postavitve novega atrija prenovili tudi športna igrišča ob osnovni šoli.

S tem so v Pamečah zagotovo pridobili medgeneracijski prostor, ki bo stičišče kulturnega, športnega in izobraževalnega dogajanja za vse uporabnike, tako iz Pameč kot tudi okoliških naselij.

Na otvoritvi je spregovorila ravnateljica Druge osnovne šole Slovenj Gradec, Helena Gaberšek, pod katero spada podružnična šola Pameče-Troblje. Kot je povedala, predstavlja podružnična šola Pameče-Troblje kulturno, izobraževalno in športno središče kraja, ki povezuje krajane, prepleta vezi in nudi kreativnost. Prav tako je poudarila, da gredo zasluge za izgradnjo centra v veliki meri vaški skupnosti.

Otvoritve sta se udeležila tudi podžupana Mestne občine Slovenj Gradec Peter Pungartnik in Martina Šisernik, vodja občinske uprave Mestne občine Slovenj Gradec Darja Vrčkovnik, vodja podružnične šole Pameče-Troblje, Saša Keserin ter predsednica vaške skupnosti Pameče-Troblje Viktorija Breznik. Za kulturni program pa so poskrbeli otroci, učenci podružnične šole, ki so zaplesali, zapeli in recitirali pesmi. Ravno ti se najbolj veselijo nove pridobitve, saj bodo lahko atrij uporabljali za različne dejavnosti na prostem, od malo drugačnega izvajanja pouka, do druženja in raznih delavnic.  

Trak športno kulturnega središča Pameče so prerezali podžupana Mestne občine Slovenj Gradec Peter Pungartnik in Martina Šisernik, predsednica vaške skupnosti Pameče-Troblje Viktorija Breznik, ravnateljica Druge osnovne šole Slovenj Gradec Helena Gaberšek in vodja podružnične osnovne šole Pameče Saša Keserin.

Simbolično pa so danes na otvoritvi posadili tudi prvo lipo, ki bo skrbela za naravno senco v atriju ob še mnogih drugih drevesih krasila atrij.

Naložba v gradnjo atrija ter sanacija igrišča sta skupaj znašali preko 300.000 €, pri tem pa sta projekt sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V novi pridobitvi bodo zagotovo uživali vsi, od najmlajših pa tudi malo starejših občanov in občank.

Dogodki

V Pamečah je danes, 21. junija 2023, potekala otvoritev športno-kulturnega središča, katerega glavna atrakcija je zagotovo atrij.