obnova

PD Mozirje načrtuje obnovo pogorele Mozirske koče, pomagate lahko tudi vi

Upravni odbor Planinskega društva Mozirje je na petkovi seji začrtal prve korake za obnovitev Mozirske koče, priljubljene planinske postojanke, ki jo je popolnoma uničil požar, so sporočili. Sestanek s projektantko načrtujejo v ponedeljek, objavljena pa je tudi številka računa, na katerega lahko zainteresirani nakazujejo donacijska sredstva.

Preberi »

V prenovljeni knjižnici v Črni tudi police z deli domačih avtorjev

Občina Črna na Koroškem zaključuje z okoli 100.000 evrov vredno obnovo prostorov knjižnice v Črni. Knjižnica domuje v tamkajšnjem kulturnem domu, s temeljito obnovo pa je poleg nove opreme dobila tudi precej dodatnega prostora. V prenovljeni knjižnici bodo posebne police namenili knjigam, ki so jih napisali Črnjani.

Preberi »

Za naložbe na državnih cestah letos 253, prihodnje leto 295 milijonov evrov

Direkcija za infrastrukturo je v letošnjem proračunu kot upravljavec skoraj 6000 kilometrov glavnih in regionalnih cest imela na voljo nekaj manj kot 253 milijonov evrov. V naslednjem letu ima za svoje projekte zagotovljenih slabih 295, v letu 2022 pa malenkost pod 298 milijoni evrov. Podobne številke napovedujejo tudi v naslednjih letih.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.