obnova

Obeta se obnova Dvorca Radlje

Občina Radlje ob Dravi je bila uspešna na razpisu ministrstva za kulturo, v okviru katerega bo prejela 1,6 milijona evrov za obnovo Dvorca Radlje. Po načrtih bodo gradbena dela potekala v letih 2024 in 2025. Občina projekt, ki prinaša tudi več raznolikih vsebin, izvaja skupaj s Koroškim pokrajinskim muzejem (KPM), ki bo tudi upravljavec prostorov.

Preberi »

Dars predvidoma poleti in jeseni začenja več obsežnejših obnov cest

Dars letos načrtuje devet novih obsežnejših obnovitvenih del. Med drugim bodo dokončali rekonstrukcijo priključka Leskoškove ceste na ljubljansko severno obvoznico, obnovili del vozišča dolenjske in primorske avtoceste ter del istrske hitre ceste. Nekatera dela se bodo nadaljevala tudi v prihodnje leto, so zapisali na Darsu.

Preberi »

Slovenjgraška sodna stavba dobila dvigalo in nekaj posodobitev

Pravosodno ministrstvo je za naložbe v sodno stavbo v Slovenj Gradcu od leta 2014 namenilo okoli 1,1 milijona evrov. Zadnja je pravkar končana naložba v del prostorov in predvsem dvigalo, ki ga v stavbi doslej ni bilo. Na slovenjgraškem sodišču ob tem opozarjajo na potrebe po dodatnih vlaganjih, a jih ministrstvo za zdaj ne načrtuje.

Preberi »

Načrtovana fazna vlaganja v železniško progo Maribor-Prevalje

Direkcija za infrastrukturo v prihodnjih letih načrtuje nadgradnjo regionalne železniške proge Maribor-Prevalje, imenovane tudi koroška proga. Na tej progi zadnja leta med drugim opažajo večje povpraševanje po vlakih, ki omogočajo tudi prevoz koles. Rast povpraševanja je posledica vzpostavljanja Dravske kolesarske poti.

Preberi »

PD Mozirje načrtuje obnovo pogorele Mozirske koče, pomagate lahko tudi vi

Upravni odbor Planinskega društva Mozirje je na petkovi seji začrtal prve korake za obnovitev Mozirske koče, priljubljene planinske postojanke, ki jo je popolnoma uničil požar, so sporočili. Sestanek s projektantko načrtujejo v ponedeljek, objavljena pa je tudi številka računa, na katerega lahko zainteresirani nakazujejo donacijska sredstva.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.