Search
Close this search box.

obnova

Šefic s koroškimi župani o odprtih popoplavnih vprašanjih

Državni sekretar in vodja službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic se je včeraj, 12. aprila 2024, s sodelavci iz državne tehnične pisarne mudil na delovnih srečanjih s koroškimi župani. Naslovili so konkretne težave, s katerimi se občine soočajo pri pripravi projektov obnove.

Preberi »

Po lanskih ujmah občinam denar tudi za obnovo poškodovanih gozdnih cest

V Sloveniji je okoli 12.000 kilometrov gozdnih cest, od tega jih je bilo v lanskih ujmah poškodovanih več kot 2600 kilometrov. Pri obnovi bo občinam pomagala država, ki je za to zagotovila 48 milijonov evrov. Občine bodo prve izračune prejele v začetku marca, je danes ob licitaciji vrednejšega lesa povedal Gregor Meterc s kmetijskega ministrstva.

Preberi »

Upravičencem za obnovo stanovanj drugi paket obvestil o predplačilih

Finančna uprava RS (Furs) je danes 2847 upravičencem odposlala drugi paket obvestil o predplačilih za obnovo stanovanj, poškodovanih v avgustovskih ujmah. Izplačila v skupni višini okoli 30 milijonov evrov bodo izvedli v štirih tranšah, predvidoma do konca decembra, so sporočili z ministrstva za naravne vire in prostor.

Preberi »

Župani s pripombami na zakon o obnovi, želijo pospešitev postopkov

Župani v avgustovski ujmi prizadetih občin pozdravljajo predlog zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev po ujmi. So pa nekateri, predvsem v Zgornji Savinjski dolini, tudi kritični in imajo pripombe. Predlog zakona pred začetkom parlamentarne obravnave še preučujejo, si pa vsi želijo pospešitve postopkov za obnovo in razvoj.

Preberi »

Dogodki