Search
Close this search box.

Šefic s koroškimi župani o odprtih popoplavnih vprašanjih

Državni sekretar in vodja službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic se je včeraj, 12. aprila 2024, s sodelavci iz državne tehnične pisarne mudil na delovnih srečanjih s koroškimi župani. Naslovili so konkretne težave, s katerimi se občine soočajo pri pripravi projektov obnove.

Včeraj dopoldne se je Šefic srečal z županjo Črne na Koroškem Romano Lesjak. Sledilo je srečanje z županom Mežice Markom Mazetom ter ogled Nužijevega plazu, kjer so ga seznanili s potekom dvofazne sanacije spodnjega dela hudourniških grap, ki so v območju državne ceste, so sporočili z vladne službe.

Nato se je Šefic srečal z županom Prevalj Maticem Tasičem in županom Raven na Koroškem Tomažem Roženom. Z Roženom sta si ogledala plaz Koroški Selovec in se srečala z lastnikoma objektov pod plazom. Namen pogovorov je bila seznanitev s situacijo in dogovor, kako zadevo urejati naprej. Na koncu se je sestal še z županom Slovenj Gradca Tilnom Kluglerjem.

Kot je dejal župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler sta z državnim sekretarjem in vodjo Službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjanom Šeficem sva danes ob zaključku njegovega celodnevnega delovnega obiska na Koroškem skupaj z strokovnimi sodelavci opravila konstruktiven pogovor, v okviru katerega so iskali rešitve za probleme, s katerimi se v soočajo po lanskih katastrofalnih poplavah. Prav o vseh so se iskreno pogovorili v želji, da najdejo rešitve in dogovore, kako zadeve urejati naprej. 

“Vesel sem, da nam je Boštjan Šefic z ekipo prisluhnil in ponudil pomoč tako pri pripravi projektov kot tudi pri njihovi izvedbi. Na pogovoru sem se zavzel tudi za čimprejšnjo ustrezno rešitev za obe naši družini, ki morata zaradi posledic lanske avgustovske naravne nesreče zapustiti svoj dom,” je ob tem sporočil Klugler.

Šefic je pozdravil napore sogovornikov pri iskanju rešitev za posamezne primere ter pobudo za razmislek o spremembah zakonodaje. Hkrati je apeliral na župane, da v času razgrnitve strokovnih mnenj in postopkov sprejemanja odločitev o odstranitvi posameznih objektov nadaljujejo iskanje zemljišč za nadomestitvene gradnje.

Državni sekretar je znova poudaril, da je ključni dejavnik, ki bo definiral uspešnost obnove po naravni nesreči avgusta lani in zagotovil odpornost na morebitne prihodnje tovrstne podnebne ekstreme, skupno delo vseh vpletenih ter zavedanje, da lahko le s sodelovanjem dosežejo zastavljene cilje, so še zapisali v službi vlade za obnovo po poplavah in plazovih.

Vir: STA in FB Tilen Klugler

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ferdo
Ferdo
15 dni nazaj

🤮🤮🤮🤮 Same obljube, kot pri vsem drugem.

Dogodki

Državni sekretar in vodja službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic se je včeraj, 12. aprila 2024, s sodelavci iz državne tehnične pisarne mudil na delovnih srečanjih s koroškimi župani. Naslovili so konkretne težave, s katerimi se občine soočajo pri pripravi projektov obnove.