Matevž Šalehar Hamo: Nič kaj dosti nisem vedel o Koroški, razen tega, da so ljudje super in me je zanimalo, kaj bom tam našel
Matevž Šalehar Hamo s kuhinjo na kolesih potuje po Koroški, kjer spoznava super Korošice in Korošce ter kulinariko.
Matevž Šalehar Hamo s kuhinjo na kolesih potuje po Koroški, kjer spoznava super Korošice in Korošce ter kulinariko.
Spomladanski Teden restavracij bo od 15. do 24. marca v 111 izbranih slovenskih restavracijah. Začetek sprejemanja rezervacij 4. marca.
To soboto ob 18.15 na POP TV prihaja nova sezona oddaje Kuhinja na kolesih, na voditeljski stolček pa bo sedel Matevž Šalehar – Hamo, član skupine Tribute 2 love.
Po uspešni decembrski predstavitvi Podbreške potice v Slovenj Gradcu, se je v petek v idiličnem kraju Podbrezje na Gorenjskem odvil drugi del zanimive kulinarično-kulturne izmenjave med mojstricami peke iz Podbrezja in Mislinjske doline.
V petek je na idilični lokaciji Rahtela potekala kulinarična izmenjava med Podbrezjem in Slovenj Gradcem.
Na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award v Franciji, je zavidljivo prvo mesto dosegel velenjčan Boštjan Volk.
Pogovarjali smo se z Andrejem ”Kwakyjem” Kovačecem, predsednikom Koroškega čili kluba.
V sporočilu za javnost vas ta teden RRA Koroška vabi in poziva, da Koroško tudi okusite. Jesen je tukaj z njo pa tudi Teden restavracij. Vaše brbončice vam bodo hvaležne, domov pa boste brez dvoma odšli z okusom po še. V nadaljevanju pa objavljamo celoten prispevek.
V nedeljo, 24. septembra, je bilo v Dravogradu zopet pestro. Moči so združili Turistično društvo Dravograd, Občina Dravograd, JZ Dravit, JSKD OI Dravograd in KS Dravograd ter pripravili pester in lep dogodek.
V Središču ob Dravi je v soboto potekal tradicionalni 20. praznik buč. Posebnost letošnjega jubilejnega dogodka je bila bučna rulada velikanka. V dolžino je merila 20 metrov in so jo pekli v kar 40 pekačih, nato pa razrezali in brezplačno razdelili med obiskovalce dogodka. Praznik je namenjen tudi predstavitvi kulturne dediščine kraja.