Search
Close this search box.

Hiša Ančka in Picerija Fantom navdušujeta z novo ponudbo odličnih jedi za deljenje

V Hiši Ančka in Piceriji Fantom so za svoje goste pripravili pester nabor novih jedi, namenjenih za deljenje v družbi.

Ko gre za kulinarično razvajanje, so v Hiši Ančka že večkrat dokazali, da vedo, kako se temu streže. Tudi po mnenju svetovno znanega podjetja Gault&Millau, ki sta ga leta 1965 ustanovila ocenjevalca in kritika restavracij Henri Gault in Christian Millau, se Hiša Ančka uvršča med najboljše restavracije v Sloveniji.

A na lovorikah v Hiši Ančka zagotovo ne spijo, saj ves čas aktivno razmišljajo o novostih in novih kulinaričnih presežkih, s katerimi bi navdušili svoje goste. Tako so tokrat vrhunski picopeki Picerije Fantom staknili glave in se domislili kar nekaj novosti, s katerimi vas bodo odslej razvajali. V svojo ponudbo so vključili jedi, ki si jih bodo gostje lahko delili.

V želji gostov po druženju vam odslej v prenovljeni Ančkini izbi ponujajo prostor, kjer boste lahko s svojo družbo praznovali rojstne dneve, obletnice, se družili ob različnih srečanjih, prav tako bodo za vas organizirali dekliščine, baby showerje, pa tudi razne tematske zabave – kot so v stilu Velikega Gatsbyja konec leta že proslavili Abrahama.

In kaj je lepšega, kot med druženjem s svojimi najdražjimi deliti tudi odlične jedi? Ravno iz tega razloga so v Hiši Ančka in Piceriji Fantom pripravili nabor jedi, ki so primerne za deljenje – saj se z okusno hrano in deljenjem tako posebnih trenutkov še bolj zbližamo. S ponudbo jedi, ki si jih lahko gostje delijo, želijo svojo ponudbo predstaviti širši množici in s tem ponuditi možnost, da lahko gostje poskusijo večji nabor njihovih odličnih jedi.

Velik poudarek pri tem namenjajo predvsem svojim kruhom, ki jih sveže pripravljajo v Hiši Ančka in postajajo njihov osnovni izdelek, na katerem gradijo celotno kulinarično zgodbo. Na tem področju so v Hiši Ančka postali pravi strokovnjaki, saj vsaki štruci namenjajo ogromno pozornosti. Večina njihovih domači kruhi so pripravljeni z drožmi, s kislim testom, ki je veliko lažje prebavljivo in bolj zdravo od kruha, pripravljenega z običajnim kvasom. V svojo ponudbo so vključili kruh iz različnih vrst moke, od polnozrnate, ržene, pšenične, pripravljajo pa tudi svoj toast. Njihov domači kruh so imeli doslej možnost poskusiti predvsem hotelski gostje, a ker je kruh odličen, so ga želeli vključiti tudi v redno ponudbo v restavraciji. A ker kruh preprosto ni samo hrana, ki poskrbi za lačne želodčke, ampak ima v svojem bistvu tudi pomemben povedni in simbolni pomen, v Hiši Ančka gradijo na tej osnovi in s pripravo domačega kruha ohranjajo bistveno gastronomsko in kulturno dediščino celotne regije.

Ob kruhu so med novosti ponudbe Hiše Ančka vključili tudi velik nabor predjedi, od tatarskega bifteka, ribjega bifteka iz postrvi, bao buns-ov, raznih mesnih dobrot, med katerimi zagotovo navdušujeta pršut in mortadela s pistacijo, seveda pa ne manjka niti pestra izbira vegetarijanskih dobrot, omakic in nadevov. Kot pozdrav iz kuhinje pripravljajo tudi svoje domače grisine z drožmi, ki se kot predjed še kako priležejo ob kozarčku in klepetu.

Novost, na katero so najbolj ponosni, je zagotovo fokača. Sveže fokače, pripravljene s pomočjo biga fermenta, bodo na voljo vsak dan, še kako priležejo pa se v dopoldanskem času, ko vsi hitimo na malico. Biga je tradicionalna italijanska tehnika, testo vzhaja več kot 24 ur in rezultat je lahka in izredno prebavljiva fokača. V Hiši Ančka bodo na voljo fokače z različnimi nadevi, tudi v obliki sendviča, od vegetarijanskih, do mesnih, ki vas bodo navdušili s svežimi in pestrimi okusi. Za večje družbe bodo na voljo fokače za dve, štiri ali več oseb, ki si jih boste lahko med seboj delili in vam jih bodo obložili z različnimi nadevi po vaših željah.

Ob dobri jedači se prileže tudi dobra pijača, zato so v Hiši Ančka v ponudbo dodali tudi odlične koktejle, sveže sokove in velik nabor penin, pa tudi šampanjec. V Italiji, kjer so znani po uživanju ob hrani, je že dolgo priljubljeno ob pici popiti kozarec penine in obiskovalci Hiše Ančka so kar presenečeni, da lahko to degustirajo tudi pri njih. Zato si lahko odslej delite tudi pico in si ob prigrizku privoščite kozarec penine ali šampanjca, ki vam ga z veseljem postrežejo.

V Hiši Ančka vas prijetno presenetijo z veliko izbiro viskijev in rumov iz vsega sveta ter vinsko karto z več kot 100 etiketami praktično iz vseh vinorodnih koncev Slovenije, od tega jih je veliko na voljo tudi na kozarec.

Ker je vreme vse lepše, temperature počasi rastejo in dnevi kar kličejo po druženju, vam vse jedi iz nove ponudbe postrežejo na terasi Hiše Ančka, kjer vas bodo tako preko dneva kot tudi ob večerih pričakali svež zrak, čudovit ambient in odlično kulinarično razvajanje. Ob jutrih, ko kuhinja restavracije še počiva, za vas pripravljajo čudovite in raznolike zajtrke, po predhodnem dogovoru vam lahko pripravijo tudi kaj posebnega po vaših željah. Lahko pa enostavno uživate ob skodelici odlične kave in si privoščite kakšno izmed dovršenih monoporcijskih sladic ali se osvežite s sveže stisnjenimi sokovi.

V poletnih dneh vam ponujajo Ančkin sladoled, na osnovi smetanovega sladoleda ali frozen yogurta, ki ga pripravljajo iz Flisovega jogurta, obogatijo pa s sezonskim sadjem (trenutno s koroškimi črnicami) in/ali s sveže pripravljenimi sadnimi prelivi, oreščki ter dodatki.

V poletnem času bo v Hiši Ančka še posebej pestro, saj sončni žarki in topli večeri v mesto privabijo številne obiskovalce. Zato poleti zdaj že tradicionalno Pri Ančki pod zvezdami za svoje goste pripravljajo kar štiri dogodke, ki se bodo odvili na čudoviti terasi restavracije. Prvi se nam obeta že zelo kmalu, saj 21. junija v goste v Hišo Ančka prihajata Adrijana Kamnik in Miran Vavče, ki bosta poskrbela za nepozaben večer ob kulinaričnih presežkih.

Naslednji dogodek nas bo glasbeno in kulinarično razvajal že 13. julija, ko bo v Hiši Ančka nastopila nekdanja zmagovalka oddaje Slovenija ima Talent, Jana Šušteršič. Izjemna vokalistka ne navdušuje zgolj v Sloveniji, temveč tudi po tujini, zdaj pa jo boste imeli priložnost slišati v krasnem ambientu Hiše Ančka.

Sledila pa bosta še dva dogodka z DJ-jem, ki bosta tematsko obarvana. Pripravili bodo tudi retro večer, kjer se bo predvajala glasba osemdesetih, temu primerno bodo v ponudbi tudi retro koktejli in retro hrana.

Novosti, ki so jih za svoje goste pripravili v Hiši Ančka, bodo zagotovo navdušile slehernega obiskovalca, zato se čim prej odpravite k njim in preverite, kakšne vse dobrote si lahko delite s svojimi najdražjimi ob klepetu. Privoščite si nekaj posebnega in se prepustite kulinaričnem razvajanju v Hiši Ančka in Piceriji Fantom.

FOTOGALERIJA:

Dogodki

V Hiši Ančka in Piceriji Fantom so za svoje goste pripravili pester nabor novih jedi, namenjenih za deljenje v družbi.