kruh

Glede na ceno pšenice se obetajo nove podražitve kruha

GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij te dni na Bledu gosti kongres Mednarodnega pekarskega združenja (AIBI), ki obravnava tudi aktualne izzive, s katerimi se sooča panoga. Kot so ob petkovem uvodu v strokovni del kongresa izpostavili udeleženci, se glede na razmere na trgu tudi v Sloveniji obetajo nove podražitve pekovskih izdelkov.

Preberi »

Anita Šumer z novo knjižno poslastico »Umetnost krašenja kruha« za vse ljubitelje pekovskega ustvarjanja

Mojstrica drožopeke in avtorica dveh knjižnih uspešnic, Anita Šumer, je izdala svojo tretjo knjigo z naslovom Umetnost krašenja kruha. Na knjižne police tako prihaja prava poslastica za vse ljubitelje kruha, pa naj gre za dobrote, ki jih pripravimo z drožmi ali pa s kvasom. Po uspehu prvih dveh knjig, ki sta prevedeni v pet svetovnih jezikov in sta poskrbeli za pravo drožomanijo tako v Sloveniji kot onkraj naših meja, tudi tretja avtoričina knjiga v ospredje postavlja kruh, peko kruha pa povzdigne na povsem novo raven. Kot pravi Anita Šumer: »Če sta prvi dve knjigi dali vsebino, tretja knjiga daje obliko.«

Preberi »

Pri Marjeti Ročnik vsak dan diši iz krušne peči. Tokrat so za Koroško košto izvedli fotografiranje peke koroškega rženega kruha

Koroški pokrajinski muzej se je v letu, ko se Slovenija ponaša z nazivom Evropska gastronomska regija, lotil projekta Koroška košta. Široko področje bo predstavljal in raziskoval z različnih vidikov, med drugim vabi Korošce k sodelovanju tako, da si letos zapisujejo svoje jedilnike. Posebno mesto v projektu ima koroški rženi kruh. Med drugim ga na Koroškem peče tudi Marjeta Ročnik, ki jo je ekipa Koroškega pokrajinskega muzeja obiskala včeraj.

Preberi »

Hržičeva: “Ni težava speči dobrega kruha ali pridelati kakovostnih pridelkov, večja težava so evidence”

Razmeroma majhne slovenske kmetije, ki s cenami osnovnih pridelkov ne zmorejo konkurirati velikim v Evropi in svetu, se pogosto odločajo za dopolnilne dejavnosti, s čimer povečujejo dodano vrednost različnih predelanih izdelkov. Pri tem se marsikdaj srečujejo s pretirano birokracijo, česar se zavedajo tudi na kmetijskem ministrstvu.

Preberi »

Korošci ponovno prejeli številna priznanja za domače izdelke

Dvorišče minoritskega samostana na Ptuju bo z zamikom zaradi epidemije danes že 31. prizorišče tradicionalne razstave Dobrote slovenskih kmetij, ki jo vsako leto pripravi tamkajšnji kmetijsko-gozdarski zavod. Po opravljenem ocenjevanju 15 različnih skupin izdelkov bo letos priznanja prejelo 835 dobrot iz Slovenije in zamejstva. Med nagrajenimi izdelki so tudi številni koroški.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.