kruh

Hržičeva: “Ni težava speči dobrega kruha ali pridelati kakovostnih pridelkov, večja težava so evidence”

Razmeroma majhne slovenske kmetije, ki s cenami osnovnih pridelkov ne zmorejo konkurirati velikim v Evropi in svetu, se pogosto odločajo za dopolnilne dejavnosti, s čimer povečujejo dodano vrednost različnih predelanih izdelkov. Pri tem se marsikdaj srečujejo s pretirano birokracijo, česar se zavedajo tudi na kmetijskem ministrstvu.

Preberi »

Korošci ponovno prejeli številna priznanja za domače izdelke

Dvorišče minoritskega samostana na Ptuju bo z zamikom zaradi epidemije danes že 31. prizorišče tradicionalne razstave Dobrote slovenskih kmetij, ki jo vsako leto pripravi tamkajšnji kmetijsko-gozdarski zavod. Po opravljenem ocenjevanju 15 različnih skupin izdelkov bo letos priznanja prejelo 835 dobrot iz Slovenije in zamejstva. Med nagrajenimi izdelki so tudi številni koroški.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun