koornavirus

Poklukar: O obveznem cepljenju ta trenutek ne razmišljamo. Če bo prišlo do poslabšanja razmer, bi lahko že naslednji teden spet uvedli nekatere ukrepe

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes dejal, da v tem trenutku ne razmišljajo o obveznem cepljenju proti covidu-19, ampak delajo vse “v smeri pozitivne komunikacije, naslavljanja vseh družbenih skupin”. Danes se je tako s pismom obrnil na medicinske sestre s povabilom in prošnjo, da skupaj pristopijo k cepljenju.

Preberi »

Sproščanje ukrepov: To vse velja na Koroškem od danes pa do nedelje

Vlada RS se je zaradi nekoliko boljše epidemiološke slike odločila za dodatno sproščanje ukrepov na gospodarskem področju. Odlok, ki ga je sprejela vlada v sredo, začne veljati danes, 3. maja 2021, in velja do vključno 9. maja 2021. Vmes bo vlada glede na epidemiološke razmere odločala o njihovem podaljšanju ali spremembi.

Preberi »

Koroška z najvišjo 7-dnevno incidenco. Mateja Logar: V obeh regijah, v katerih so odprli terase in vrtove lokalov, do zvišanja okužb ni prišlo

V nedeljo so v Sloveniji ob 1625 opravljenih PCR testih potrdili 205 novih okužb, v zadnjem tednu so jih največ potrdili na Koroškem, je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 navedla vladna govorka Maja Bratuša. V obeh regijah, v katerih so odprli terase in vrtove lokalov, do zvišanja okužb ni prišlo, pa je na konferenci omenila vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.