knjiga

Novost v Slovenj Gradcu: Leseni panj za izmenjavo knjig (FOTO)

Meškova bukvarnica v Slovenj Gradcu že lep čas skrbi za bralno opismenjevanje občank in občanov. Zagotovo vsi poznate hladilnike »Vzemi in daruj knjigo«, v katerih si lahko bralke in bralci izposojajo in izmenjujejo knjige, čemur so hladilniki tudi namenjeni. Knjige ljudje prinašajo in odnašajo, preberejo in vračajo. 8. novembra 2021 pa so koncept Meškovih bukvarnic razširili tudi na prosto.

Preberi »

Slovenjgradčanka Janja Naglič izid druge knjige pospremila z literarnim večerom

Slovenjgradčanka Janja Naglič je lani pri založbi Primus izdala svoj prvi mladinski domišljijski roman z naslovom Varuhi časa, v katerem nas je popeljala v svet potovanja skozi čas. Glavni junaki Ana, Luka in Matej pa pisateljici niso dali miru. Želeli so se vrniti prijateljem v leto 1246, in jih je poslala. Njihova pustolovščina se nadaljuje v knjigi Viteški turnir, ki jo je, tako kot prvo ilustriral Janjin partner Marko Štruc.

Preberi »

FOTO in VIDEO: Izid prve knjige na šmiklavški osnovni šoli

Pred podružnično šolo Šmiklavž so včeraj pripravili dogodek ob izidu knjige Tisti puščavnik tam nekje, Pravljice iz naših gradov, Grad Widerdries. Ravnatelj OŠ Podgorje je dejal, da je namen knjige, “da nas opomni na tisto, kar bi morali vedeti, pa je šlo mimo nas.”

Preberi »

Pod okriljem DSP bralni maraton ob 20-letnici festivala Urška

V okviru Tedna ljubiteljske kulture pri Društvu slovenskih pisateljev (DSP) pripravljajo bralni maraton, s katerim bodo počastili 20-letnico festivala mlade literature Urška. Tako bo danes popoldne v letnem vrtu Lili Novy pred prostori DSP potekalo branje uveljavljenih literatov, državnih selektorjev in zmagovalcev festivala Urška.

Preberi »

E-knjižnica in knjigarna Biblos v letu 2020 s trikrat večjo izposojo

V minulem letu se je izposoja na e-knjižnici in knjigarni Biblos povečala za več kot trikrat – iz 98.000 izposoj v letu 2019 na skoraj 315.000 v letu 2020, so sporočili iz založbe Beletrina. Tako se je leto 2020 na področju branja in knjige zapisalo kot leto velikih sprememb, predvsem kar zadeva premik od tiskanih knjig k e-knjigam.

Preberi »

V prenovljeni knjižnici v Črni tudi police z deli domačih avtorjev

Občina Črna na Koroškem zaključuje z okoli 100.000 evrov vredno obnovo prostorov knjižnice v Črni. Knjižnica domuje v tamkajšnjem kulturnem domu, s temeljito obnovo pa je poleg nove opreme dobila tudi precej dodatnega prostora. V prenovljeni knjižnici bodo posebne police namenili knjigam, ki so jih napisali Črnjani.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.