knjiga

Konec brezplačne uporabe avtorskih del pri pouku?

Dne 21. 9. 2022 ob 14. uri bo Odbor Državnega zbora za gospodarstvo odločal o noveli Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP), s katero se v naš pravni sistem implementira tudi Direktiva EU o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu.

Preberi »

Za bralno vzpodbudo 25.000 prvošolcem darilna slikanica

Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS so tudi letos z več partnerji pripravili darilno slikanico za vse prvošolce. Tokratna darilna knjiga je Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib Ide Mlakar Črnič. V ponedeljek bodo tako v vseh šolah po Sloveniji in nekaterih zamejskih razdelili kar 25.000 slikanic.

Preberi »

V Dravogradu je potekala prestavitev zbirke poezije Aleksandre Gradišnik (FOTO)

Na literarnem dogodku, ki se je odvijal v Knjižnici Dravograd, je 13. 9. 2022 predstavila svojo prvo zbirko poezije, z naslovom Besednega gnezdenja sreča, domačinka mag. Aleksandra Gradišnik. Ob izidu knjige se je z avtorico pogovarjala urednica zbirke mag. Branka Fišer. Gostiteljica dogodka, Knjižnica Dravograd, je z literarnim dogodkom odprla 15. sezono bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo.

Preberi »

Ob 140-letnici rojstva Franja Pahernika ponatis njegove knjige

– Muzej Radlje ob Dravi, ki deluje pod okriljem Koroškega pokrajinskega muzeja, posebno pozornost namenja zapuščini Franja Pahernika, ki velja za pionirja sonaravnega gospodarjenja z gozdovi. Letos mineva 140 let od njegovega rojstva in ob tej priložnosti je muzej ponatisnil njegovo knjigo Šajke in splavi na Dravi.

Preberi »

Dogodki