Search
Close this search box.

Galerija Ravne danes vabi na predstavitev knjige Tobiasa Putriha z naslovom Industrija jekla

V četrtek, 27. oktobra 2022, ob 18. uri vas vabimo na predstavitev knjige Tobiasa Putriha z naslovom Industrija jekla, ki je nastala ob njegovi istoimenski razstavi.

Tobias Putrih z naslovom razstave »Industrija jekla« v Galeriji Ravne poudarja več kot 400-letno tradicijo železarstva v teh krajih in se po drugi strani navezuje na Formo vivo Ravne, zbirko 36 jeklenih skulptur, ki stojijo v mestu in okolici. Tobias Putrih je tudi avtor skulpture monumentalnih dimenzij »Stanovanja R«, ki stoji pred Osnovno šolo Koroški jeklarji na Javorniku na Ravnah na Koroškem in je nastala v okviru Forme vive leta 2014.

Razstava »Industrija jekla« je sestavljena iz dveh delov. V prvem delu vidimo stensko slikarijo, ki jo sestavlja sedem barvnih trakov, ki se spuščajo od stropa do tal. Barvna shema sledi najpogostejšim barvam na slikah, ki jih spletni brskalnik najde, ko vanj vnesemo besedno zvezo »industrija jekla«. V sodelovanju z Ardalanom SadeghiKivijem je Tobias Putrih razvil algoritem, ki analizira te slike in jih razdre v barvne enote, ki jih potem združi v povprečje podobnih barv.

V drugem delu razstave si na velikem, za ta namen zgrajenem podestu lahko ogledamo devet jeklenih odkovkov. Tobias Putrih jih je izbral v sodelovanju z razvojnimi inženirji podjetja SIJ Metal Ravne, in sicer iz tehnološkega odreza in vzorcev za preiskave. Skulpture na razstavi »Industrija jekla« so izdelane iz različnih jekel, ki jih proizvajajo v podjetju SIJ Metal Ravne.

Več o razstavi Industrija jekla.

Dogodki

V četrtek, 27. oktobra 2022, ob 18. uri vas vabimo na predstavitev knjige Tobiasa Putriha z naslovom Industrija jekla, ki je nastala ob njegovi istoimenski razstavi.