Search
Close this search box.

Predstavili bodo edinstveno slikanico “Janja in čudežna roža”. V njej navdušuje junakinja Janja Garnbret

Nove slikanice se veselimo tudi Korošci, saj je Janja naš velik ponos in ambasadorka naše regije v svetu, prav tako je naše gore list priljubljeni Primož Suhodolčan.

Nova Resnična pravljica pripoveduje zgodbo o deklici, ki si upa sanjati, na poti do uspeha pa jo spodbujajo in ji pri premagovanju ovir pomagajo družina in prijatelji. Napeta zgodba, v kateri ne manjka slikovitih pravljičnih likov, kakršen je stari Kozel, se prepleta z biografskimi elementi iz otroštva Janje Garnbret, dopolnjuje pa jo njen osebni nagovor mladim bralcem. Vendar slikanica Janja in čudežna roža ni samo zgodba o uspehu, je predvsem zgodba o prijateljstvu in o tem, da se je za svoje sanje potrebno truditi in verjeti vase.

Prav zaradi tega sporočila so v Izobraževalnem založništvu DZS še posebej ponosni na Resnične pravljice, saj govorijo o resničnih športnih junakih, ki so uresničili svoje sanje. “Z edinstvenim prepletom avtobiografskih elementov in pravljične pripovedi se bodo mladi bralci potopili v zgodbo o otroštvu in začetkih vrhunskih slovenskih športnikov, s katerimi se mladi bralci z veseljem poistovetijo. Janja
Garnbret je zagotovo ena izmed njih.«
Andreja Kavčič, vodja projekta pri založbi DZS

V Izobraževalnem založništvu DZS so k sodelovanju povabili priljubljenega mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana, ki je moči združil z izvrstnim ilustratorjem Matejem de Ceccom, in skupaj sta v življenje pričarala zgodbo o izjemni deklici in čudežni roži.

Slikanico bodo javnosti prvič predstavili na novinarski konferenci, ki bo v torek, 23. 4. 2024, ob 10.00 v Grand Plaza Hotelu Ljubljana. O tej knjigici bomo v prihodnje zagotovo še veliko slišali.

Vir: DZS

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Nove slikanice se veselimo tudi Korošci, saj je Janja naš velik ponos in ambasadorka naše regije v svetu, prav tako je naše gore list priljubljeni Primož Suhodolčan.