kmetica leta

Pomagajmo kmetici leta Majdi Sinreih iz Mislinje, da se bo lahko spet gibala brez bolečin

Mesec december je mesec obdarovanj, česar se zelo dobro zavedajo tudi članice Društva kmetic Mislinjske doline, ki si za letošnje praznike želijo le eno, da bi dobrodelna akcija, ki so jo pripravile za njihovo članico Majdo Sinreih, pričarala nasmeh na obraz neumorni borki, kmetici leta 2022, srčni ženski, ki potrebuje našo pomoč. Zato stopimo skupaj in jim pomagajmo do zastavljenega cilja.

Preberi »

Kmetico leta sprejel župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik

Zveza kmetic Slovenije je v sredo v Zagorju ob Savi za kmetico leta 2022 razglasila Majdo Sinreih iz Kozjaka pri Mislinji, ki je tako nasledila lansko kmetico Marijo Škof. Kot je ob razglasitvi povedala kmetijska ministrica Irena Šinko, kmečke ženske opravljajo ključno vlogo v kmetijstvu in prehranski varnosti.

Preberi »

Pri Marjeti Ročnik vsak dan diši iz krušne peči. Tokrat so za Koroško košto izvedli fotografiranje peke koroškega rženega kruha

Koroški pokrajinski muzej se je v letu, ko se Slovenija ponaša z nazivom Evropska gastronomska regija, lotil projekta Koroška košta. Široko področje bo predstavljal in raziskoval z različnih vidikov, med drugim vabi Korošce k sodelovanju tako, da si letos zapisujejo svoje jedilnike. Posebno mesto v projektu ima koroški rženi kruh. Med drugim ga na Koroškem peče tudi Marjeta Ročnik, ki jo je ekipa Koroškega pokrajinskega muzeja obiskala včeraj.

Preberi »