južnoafriška različica koronavirusa

Ihan: Katastrofa bi bil zlasti vdor v bolnišnice, kjer bi se lahko okužilo sicer že cepljeno osebje, ki bi nato okužbo prenašalo na bolnike

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte je na neformalni videokonferenci EU ministrov za zdravje predstavila položaj glede novih različic koronavirusa v Sloveniji. “Od začetka leta smo identificirali 56 primerov britanske variante in en primer južnoafriške variante v Sloveniji, vendar nismo odkrili nobenega primera brazilske variante,” so njene besede povzeli na spletnih straneh vlade. Alojz Ihan z Inštituta za mikrobiologijo pa poudarja, da bi bil katastrofa zlasti vdor južnoafriške različice virusa v bolnišnice, kjer bi se lahko okužilo sicer že cepljeno osebje, ki bi nato okužbo prenašalo na bolnike.

Preberi »

Italija uvedla strožji nadzor za potnike iz Avstrije

Italija je z današnjim dnem v boju proti novim različicam koronavirusa uvedla strožji nadzor nad potniki iz Avstrije, ki bodo morali v karanteno, obvezno se bodo morali tudi večkrat testirati. Strožje ukrepe je v soboto zvečer napovedal minister za zdravje Roberto Speranza, veljati pa so začeli z današnjim dnem.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.