Italija uvedla strožji nadzor za potnike iz Avstrije

Italija je z današnjim dnem v boju proti novim različicam koronavirusa uvedla strožji nadzor nad potniki iz Avstrije, ki bodo morali v karanteno, obvezno se bodo morali tudi večkrat testirati. Strožje ukrepe je v soboto zvečer napovedal minister za zdravje Roberto Speranza, veljati pa so začeli z današnjim dnem.
corona1

Kot je na Facebooku sporočil minister, se želi Italija zavarovati pred južnoafriško različico, ki kroži predvsem na avstrijskem Tirolskem.

Vsi, ki so bili v Avstriji več kot 12 ur, tudi tisti, ki so bili zgolj v tranzitu, bodo morali na meji pokazati negativen test na koronavirus, ki ne sme biti starejši od 48 ur.

Po vstopu v državo bo obvezen še en test in dvotedenska karantena. Na koncu tega obdobja pa se bodo morale te osebe še enkrat testirati, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V Italiji so že zabeležili nekaj primerov okužbe z južnoafriško različico virusa, ki velja za bolj nalezljivo od prvotne. Britanska, ki je prav tako bolj agresivna, pa naj bi bila že precej bolj razširjena, še navaja dpa.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije