hrana

Številne novosti v Hiši Ančka: Pizza napoletana, jedi pripravljene na odprtem ognju in “šporhertu”, nov nabor kosil in vin

V Hiši Ančka, Boutique Hotel v Slovenj Gradcu, kjer pri pripravi testa za pizze že dolgo ne uporabljajo kvasa, ampak 25 let stare droži (kislo testo), so razširili nabor kosil in ponudbo vin. Velika novost je priprava jedi na odprtem ognju. Njihove pizze z drožmi pa so nadgradili v brezkompromisne napoletane, za katere uporabljajo najboljše sestavine in “živo” moko, mleto iz delno kaljenih žitnih zrn.

Preberi »

Predvidoma od septembra spremljanje cen 15 osnovnih živil

Predvidoma septembra bo steklo spremljanje in primerjava maloprodajnih cen košarice 15 osnovnih živilskih skupin pri različnih trgovcih, je razvidno iz javnega naročila za izbiro izvajalca spremljanja cen. Gre za enega od ukrepov vlade za naslovitev draginje, namen je odvrniti trgovce od preveč izrazitih podražitev.

Preberi »