hlodovina

Kupci začeli odvažati hlodovino, v drugem krogu licitacije 219 hlodov

Po petkovi razglasitvi rezultatov letošnje v več pogledih rekordne licitacije vrednejše hlodovine v Slovenj Gradcu, so danes kupci začeli odvažati kupljen les. Organizatorji računajo, da bodo kupci večino od več kot 6000 hlodov odpeljali do 15. marca. V drugem krogu bodo kupcem ponudili še preostalih v prvem krogu neprodanih 219 hlodov.

Preberi »

Za hlod gorskega javorja rebraša rekordnih 47.852 evrov (VIDEO in FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca ob licitaciji vrednejših sortimentov lesa in dan odprtih vrat, ki sta se ga udeležila tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek in državni sekretar Anton Harej. V Podgorje pri Slovenj Gradcu, kjer je lokacija letošnje licitacije, se lahko odpravite še do 16. ure.

Preberi »

Ponudbe za več kot 6300 hlodov vrednejšega lesa še do petka

Prodajalci so na letošnjo licitacijo vrednejšega lesa na Koroško pripeljali okoli 6350 hlodov v izmeri dobrih 6800 kubičnih metrov. Največ je hlodov hrasta in smreke, čez tisoč kubičnih metrov je tudi gorskega javorja, ki na licitacijah dosega najvišje cene. Še do petka do 10. ure organizatorji licitacije sprejemajo ponudbe kupcev.

Preberi »

Izpred Žage v Otiškem Vrhu na pot proti hrvaški Petrinji krenila dva kamiona pomoči v obliki žaganega lesa

Izpred Žage v Otiškem Vrhu sta danes na pot proti hrvaški Petrinji, ki jo je prizadelo več potresov, krenila dva kamiona pomoči v obliki žaganega lesa. Skupno deset kamionov lesa in izdelkov iz lesa iz vse Slovenije bodo v sredo ob navzočnosti dveh ministrov v Straži pri Novem mestu predali hrvaškemu veleposlaniku v Sloveniji Borisu Grigiću.

Preberi »

V Slovenj Gradcu se pripravljajo na novo licitacijo vrednejšega lesa

Po rekordni zadnji licitaciji vrednejšega lesa, ki se je sklenila februarja letos, se Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije že pripravljata na naslednjo licitacijo. Ta bo prvič potekala v Pamečah v slovenjgraški občini, tam bodo prve hlode po načrtih sprejeli v prvih dneh januarja prihodnje leto.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.