EMA

Ema odobrila izredno uporabo Merckovega zdravila proti covidu-19. Odločitev glede cepljenja otrok, starih od pet do dvanajst let, bo morda znana že prihodnji teden

Evropska agencija za zdravila (Ema) je v petek odobrila izredno uporabo Merckove tablete molnupiravir proti covidu-19. Hkrati je Ema začela obravnavo Pfizerjeve tablete proti covidu-19. Zdravili bi lahko bili odločilni v boju proti covidu-19 v Evropi, ki se znova sooča z velikim porastom okužb z novim koronavirusom.

Preberi »

Ema odobrila poživitveni odmerek Moderninega cepiva

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes odobrila uporabo poživitvenega odmerka proti covidu-19 ameriškega proizvajalca Moderna pri polnoletnih ljudeh. Stranski učinki so po tretjem odmerku podobni kot po drugem, so dodali na agenciji.

Preberi »

Ema odobrila poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19. Poleg tega ni ugotovila nobenih povezav med vnetjem srca in cepivi proti covidu-19

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes odobrila tretji poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19 proizvajalca Pfizer/BioNTech za uporabo pri ljudeh, ki so starejši od 18 let. Za ljudi s hudo oslabljenim imunskim sistemom pa je Ema ob cepivu Pfizerja odobrila še cepivo proizvajalca Moderna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preberi »

Ema zatrjuje, da koristi AstraZenece pretehtajo tveganja

Tako Evropska agencija za zdravila (Ema) kot njen vodja strategije za cepljenje Marco Cavaleri sta po intervjuju slednjega v nedeljski La Stampi poudarila, da koristi cepiva proti covidu-19 AstraZenece pretehtajo tveganja pri vse starostnih skupinah, zlasti pa pri starejših od 60 let. Njegovih besed naj pri časniku ne bi pravilno interpretirali.

Preberi »

Predstavnik Eme potrdil povezavo med cepivom AstraZenece in krvnimi strdki

Visoki predstavnik Evropske agencije za zdravila (Ema) je v danes objavljenem intervjuju potrdil povezavo med cepivom proti covidu-19 podjetja AstraZenece in krvnimi strdki. Ni pa še jasno, kaj povzroča tovrstno reakcijo, je v pogovoru za italijanski časnik Il Messagero dejal Marco Cavaleri, ki je pri Emi pristojen za področje cepiv.

Preberi »

Ema: Povezave med cepivom AstraZeneca ter redkimi in neobičajnimi, a zelo resnimi motnjami strjevanja krvi ni mogoče povsem izključiti

Evropska agencija za zdravila (Ema) je sporočila, da bo v ponedeljek sklicala skupino strokovnjakov, ki bo nadalje preučila primere krvnih strdkov pri ljudeh, ki so bili proti covidu-19 cepljeni s cepivom AstraZenece. Ugotovitve bodo vključene v posodobljeno poročilo Eme o tem cepivu, ki bo objavljeno v začetku aprila.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.