EMA 2022: Zmagovalno pesem odpela skupina LPS (Last Pizza Slice)

Znano je, kdo bo Slovenijo zastopal na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo maja v italijanskem Torinu.

Izbor Ema 2022 je potekal na TV Slovenija. Največ točk je osvojila skupina LPS. Strokovne žirije so največ glasov namenile zasedbi Batista Cadillac, gledalci pa LPS.

Predstavilo se je 12 izvajalcev, izbranih na dveh predizborih, na katere sta se uvrstila tudi po dva zmagovalca Ema freš. Finalni večer sta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin.

V finalu izbora letošnje Eme so nastopili pevka Anabel s pesmijo Tendency, Stela Sofia s Tu in zdaj, zasedba Manouche s skladbo Si sama?, pevka Leya Leanne s pesmijo Naked in dvojec BQL, ki se je tokrat predstavil s skladbo Maj.

Glasbenik Gušti se je s pevko Leyre oz. Gušti feat. Leyre predstavil s pesmijo Nova romantika, July Jones je zapela Girls can do anything, David Amaro pesem Še vedno si lepa, Skupina LPS je izvedla skladbo Disko, pevec Hauptman pa skladbo Sledim. Duet pod imenom Luma je nastopil s pesmijo All in, zasedba Batista Cadillac pa s pesmijo Mim pravil.

Po predstavitvi vseh tekmovalnih skladb je sledilo glasovanje. Poleg telefonskega glasovanja je točkovanje opravilo tudi pet petčlanskih žirij: žirija glasbenih izvajalcev, žirija glasbenih ustvarjalcev in producentov, radijska žirija, televizijska žirija in žirija kluba ljubiteljev evrovizijske popevke. Zmagovalna skladba je bila določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50:50.

Letošnji izbor Ema je potekal v treh delih – dvema predizboroma 5. in 12. februarjain danes je potekalo še finale. Na vsakem predizboru je nastopilo po osem uveljavljenih glasbenikov in po dva zmagovalca Eme freš. Iz vsakega predizbora se je v finalni izbor uvrstilo šest skladb – tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije. V finalnem izboru se je tako predstavilo 12 skladb.

Tako so zmagovalci EME 2022 postali mladi Celjani LPS (Last Pizza Slice) s skladbo Disko, ki so se na EMO uvrstili prek izbora, namenjenega mladim izvajalcem EMA freš. Po glasovanju strokovnih žirij so bili le nekaj točk za Batista Cadillac (50), saj so dobili 43 točk. Gledalci pa so jim namenili največ glasov, tako da so postali tudi končni zmagovalci. Novico so sprejeli z vzklikom: “Nenormalno!. Nastopili bodo 10. maja v prvi polovici prvega predizbora. Letošnja Evrovizija bo potekala maja v Italiji po zaslugi rock skupine Maneskin, ki je lani v Rotterdamu zmagala s pesmijo Zitti e buoni.

Po razglasitvi zmagovalca se je prenos preselil v studio 2 v t.i. green room, kjer se je s tekmovalci pogovarjal voditelj Nejc Šmit.

VIDEO: EMA 2022 – 2. predizbor: LPS – DISKO

Vir: STA, RTV

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije