Search
Close this search box.

CUDV

Tilen Hudrap na obisku v Dnevnem centru Ravne na Koroškem

Dnevni center Ravne na Koroškem, dislocirano enoto Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem (CUDV), ki ima svoje prostore na Javorniku, je obiskal  virtuoz in mojster železne volje z jeklenim koroškim srcem. Ravenčan Tilen Hudrap, eden izmed najbolj prepoznavnih bas kitaristov v Evropi.

Preberi »

Gradnja enot CUDV Črna v polnem teku, namesto sporne lokacije že našli novo

Investicijski del več milijonov evrov vrednega projekta deinstitucionalizacije Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem je v polnem teku. Trenutno že potekajo prve gradnje, ki naj bi se zaključile spomladi 2023. Namesto ene lokacije na Ravnah na Koroškem, v zvezi s katero je bil sprožen upravni spor, so našli nadomestno lokacijo.

Preberi »

Odziv stanovalcev Čečovja v zadevi CUDV: Ne vemo, od kod staršem takšni podatki, ničesar od navedenega nikoli ni bilo izrečenega

Pred dnevi smo poročali, da so prebivalci naselja Čečovje na sodišče vložili upravni spor, ker naj bi želeli preprečiti gradnjo stanovanjske enote CUDV Črna na Koroškem v omenjenem naselju. Na vsebino članka, za katerega navajajo, da vsebuje številne neresnice, so se zdaj odzvali s pismom, ki ga objavljamo v prispevku. Kot pa poudarjajo, nikakor ne nasprotujejo projektu po vsebini, ga podpirajo v celoti, nasprotujejo pa sami postavitvi stanovanjske hiše na predmetnem zemljišču.

Preberi »

Na Čečovju nasprotujejo bivalni enoti CUDV. Prebivalci naselja vložili upravni spor

Starši oseb z motnjo v duševnem razvoju iz društva Sožitje so na naše uredništvo naslovili izjavo za javnost, s katero želijo sporočiti javnosti, kako so prizadeti in ogorčeni, kako lahko civilna iniciativa vpliva na njihova življenja in na življenja njihovih “otrok”, oseb s posebnimi potrebami, saj so dosegli, da se na eni izmed lokacij na Ravnah na Koroškem, na Čečovju, ne bo gradila bivalna enota, ki je bila načrtovana v sklopu projekta Deinstitucionalizacije, ki poteka pod okriljem CUDV Črna na Koroškem in pristojnim ministrstvom, ki je zagotovilo črpanje evropskih sredstev. CUDV Črna se namreč trudi, da bi čim več svojim uporabnikom zagotovila boljše življenjske razmere kot jih imajo v stari rumeni hiši v Črni, saj je bila stavba z odločbo inšpekcije označena kot neprimerna, so zapisali.

Preberi »

V Radljah ob Dravi odprli varstveno delovni center (FOTO)

V obnovljenem Sokolskem domu v Radljah ob Dravi so popoldne odprli varstveno delovni center. Vanj se selijo uporabniki dosedanjega varstveno delovnega centra na Muti. Občina Radlje ob Dravi, ki prostore Sokolskega doma s tem daje v najem Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna, je za obnovo Sokolskega doma namenila dobrih 720.000 evrov.

Preberi »

Dalja Pečovnik: Od četrtka bo varstveno delovni center v Radljah obiskovalo 11 uporabnikov, kasneje se jim bodo pridružili še novi

V obnovljenem Sokolskem domu v Radljah ob Dravi bodo popoldne odprli varstveno delovni center. Vanj se selijo uporabniki dosedanjega varstveno delovnega centra na Muti. Občina Radlje ob Dravi, ki prostore Sokolskega doma s tem daje v najem Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna, je za obnovo Sokolskega doma namenila dobrih 720.000 evrov.

Preberi »

Cigler Kralj in Gantar ob obisku CUDV Črna: Vlada je prišla pomagat

Minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za delo Janez Cigler Kralj sta v sklopu današnjega vladnega obiska regije popoldne obiskala tudi Črno na Koroškem in tamkajšnji Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV), ki je eno največjih aktualnih žarišč okužb s covidom-19. Kot je povedal slednji, so na Koroškem zato, ker želijo pomagati.

Preberi »

Dogodki