Search
Close this search box.

bruselj

Slovenski turizem se te dni predstavlja v Bruslju. Tam je tudi Koroška

V Bruslju se je v četrtek, 2. februarja, pričel najpomembnejši turistični sejem v Belgiji – Vakantie Salon Brussels. Slovenska turistična organizacija se predstavlja skupaj z 18 partnerji slovenskega turističnega gospodarstva. Med njimi se predstavlja tudi destinacija Koroška – tako so nam potrdili na RRA Koroška.

Preberi »

Ministri za energetiko o ukrepih za zamejitev cen elektrike

Ministri EU za energetiko, med njimi infrastrukturni minister Bojan Kumer, bodo danes na izrednem zasedanju v Bruslju razpravljali o ukrepih za zajezitev visokih cen elektrike. Cilj naj bi bil predvsem ugotoviti, kaj Svet EU pričakuje od Evropske komisije, ki bo predvidoma prihodnji teden predstavila konkretne predloge za ukrepanje.

Preberi »

Bruselj ob upoštevanju naukov covida s predlogom o kombiniranem učenju

Evropska komisija je danes objavila predlog ukrepov o kombiniranem učenju v podporo kakovostnemu osnovnošolskemu in srednješolskemu izobraževanju. Ta vključuje kratkoročne ukrepe za odpravo najbolj perečih vrzeli, ki jih je osvetlil covid-19, ter dolgoročnejše ukrepe za krepitev odpornosti sistemov izobraževanja in usposabljanja.

Preberi »

V Bruslju v času predsedovanja Slovenije na ogled razstava po izboru kustosa Marka Košana iz KGLU. Priprave so zaznamovali zapleti, a minister je z rezultatom zadovoljen

Minister za kulturo Vasko Simoniti je danes v Evropskem parlamentu v Bruslju v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU odprl razstavo sodobne slovenske likovne umetnosti z naslovom Živimo v vznemirljivih časih. Priprave so zaznamovali zapleti, a minister je z rezultatom zadovoljen in je zelo vesel, da je razstava na ogled.

Preberi »

V Bruslju potrdili, da so prejeli pojasnila glede Hojsovih izjav

Pri Evropski komisiji so danes potrdili, da so s slovenske strani prejeli pojasnila glede izjav notranjega ministra Aleša Hojsa. Ta je pred dnevi dvignil veliko prahu, ko je na brifingu za bruseljske novinarje dejal, da bi lahko kot svinjo morda označil višjega predstavnika v evropski birokraciji.

Preberi »

Dogodki