Bojana Beović

Beovićeva o različici omikron: Po prvih podatkih se širi hitreje od prejšnjih različic koronavirusa

Različica omikron je po prvih podatkih bolj nalezljiva kot doslej odkrite različice koronavirusa, je za STA povedala infektologinja Bojana Beović. Okuženi s to različico so doslej zbolevali za blažjim potekom bolezni. Ni pa še jasno, ali je za blažji potek odločilna starost in ali je k blažjemu poteku prispevalo cepljenje oziroma prebolela okužba.

Preberi »

Beovićeva: Število okuženih se bo povečevalo. Na IJS napovedali, kdaj bomo presegli maksimalne lanske vrednosti drugega vala v enotah intenzivne terapije

Infektologinja in vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović napoveduje, da se bo število okuženih z novim koronavirusom še nekaj časa povečevalo, saj je v Sloveniji še kar precejšen delež necepljenih oz. neprebolevnikov. Upa, da se v kratkem ne bo močno povečalo število tistih, ki potrebujejo intenzivno nego.

Preberi »

Stroka opozarja na pomen cepljenja v nadaljnjem boju z epidemijo. Razpravljajo tudi o obveznem cepljenju za starejše od 50 let

Cepljenje je ključno v boju z epidemijo covida-19, so poudarili na novinarski konferenci Slovenske medicinske akademije. Spregovorili so o strokovnih, etičnih in pravnih vidikih preventivnih ukrepov v boju z epidemijo. Med drugim je bila kot ena od možnosti, o kateri poteka razprava, omenjeno tudi obvezno cepljenje za starejše od 50 let.

Preberi »

Beovićeva pojasnila, da PCT ostaja pogoj v šolah. Napovedala tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19

Vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović je za Televizijo Slovenija pojasnila, da bo v šolah od septembra veljal pogoj PCT. Napovedala je tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19 za vse imunsko oslabele posameznike, ki so se na prva dva odmerka cepiva slabše odzvali, in za skupine, ki so v nevarnosti za hujši potek bolezni.

Preberi »

Beovićeva: Pametno je, da se pripravimo na naslednji epidemični val. Kot je dodala, ne gre za “nobeno strašenje”

Pametno je, da se pripravimo na naslednji epidemični val, je dejala vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović. Kot je dodala, ne gre za “nobeno strašenje”, pač pa za to, da je bolj kužna delta varianta novega koronavirusa v bližini. Pri tem je poudarila pomembnost cepljenja, nanj pa je opozorila tudi infektologinja Tatjana Lejko Zupanc.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.