bakla

Bakla v sredo še na Ribnici na Pohorju in Podvelki, včeraj tudi v Dravogradu, Vuzenici in na Muti

V sredo je bakla potovala kar eno uro iz Slovenj Gradca proti Ribnici na Pohorju. Šlo je še kar počasi po utrujeni makadamski poti vse do najvišje ležeče koče na Pohorju, Ribniške koče, ki leži kar na 1505 metrih nadmorske višine. Iz Ribniške koče so jo mimo smučišča prenesli člani različnih društev, planinci, športniki,.. Pri restavraciji Ribnica na Pohorju je baklo sprejel župan Srečko Geč. Po pozdravu in fotografiranju je prisotne povabil na prigrizek.

Preberi »

Slovenska bakla na poti od Raven do Tokia danes tudi v Radljah ob Dravi

JZ ŠKTM Radlje ob Dravi so zapisali, da je slovenska bakla simbol povezovanja.
Na poti v Tokio se je slovenska bakla v četrtek, 22. 7. 2021 ustavila tudi v Radljah ob Dravi. Slovensko baklo je na parkirišču PGD Radlje sprejel župan Občine Radlje ob Dravi, mag. Alan Bukovnik in jo skupaj s tekači odnesel na Športni stadion, kjer so številni člani domačih športnih društev tekli z olimpijsko baklo. Ni manjkal tudi bogat spremljevalni program in seveda glasba. Galerijo fotografij iz sprejema bakle v Radljah si oglejte spodaj.

Preberi »

Plamenica pred potjo po Sloveniji tudi na Triglavu

Plamenica, ki bo pred olimpijskimi igrami v Tokiu s potjo po slovenskih krajih simbolično napovedovala letošnji največji športni dogodek na svetu, je obiskala tudi najvišjo točko Slovenije. Kot so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije, so plamenico alpinisti odnesli tudi na Aljažev stolp na vrh Triglava.

Preberi »

Na Ravnah se je “rodila” slovenska bakla, ki je simbol trdnosti, modrosti, povezovanja in upanja (VIDEO in FOTO)

Včeraj bil poseben dan za Koroško, za slovensko jeklarstvo z več kot 400-letno tradicijo in za slovenski šport. V jeklarni SIJ Metala Ravne se je “rodila” slovenska bakla za olimpijske igre Tokio 2020, ki bo kar 81 dni potovala po Sloveniji in prebujala jekleno voljo. Slovenska bakla bo pred olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami v Tokiu na pot krenila 3. maja v Bovcu, končala pa na Ravnah na Koroškem 23. julija, ko se bodo v japonski prestolnici začele OI. Nosila bo sporočila olimpijskih idealov, solidarnosti in jeklene volje. Obiskala bo vseh 212 slovenskih občin, nosilo jo bo prek 5000 tekačev.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.