Search
Close this search box.

Bakla v sredo še na Ribnici na Pohorju in Podvelki, včeraj tudi v Dravogradu, Vuzenici in na Muti

V sredo je bakla potovala kar eno uro iz Slovenj Gradca proti Ribnici na Pohorju. Šlo je še kar počasi po utrujeni makadamski poti vse do najvišje ležeče koče na Pohorju, Ribniške koče, ki leži kar na 1505 metrih nadmorske višine. Iz Ribniške koče so jo mimo smučišča prenesli člani različnih društev, planinci, športniki,.. Pri restavraciji Ribnica na Pohorju je baklo sprejel župan Srečko Geč. Po pozdravu in fotografiranju je prisotne povabil na prigrizek.

V sredo je bakla nazadnje obiskala občino Podvelka. Občina Podvelka, ki jo objemata Pohorje in Kozjak, je pripravila sprejem z več kot 30 tekači. Ti so si baklo podajali na kratkih razdaljah, zadnji jo predal pri telovadnici v Breznu. Župan je imel govor, nosilci pa so si razdelili zapestnice jeklene volje. Danes je bakla potovala po Mežiški dolini.

Včeraj je bakla zjutraj obiskala Radlje ob Dravi, prispevek o tem pa si lahko preberete TUKAJ

V Vuzenici je baklo včeraj “pozdravil” župan Franjo Golob. Z baklo je tekel do športnega parka pri osnovni šoli. Nosilci, mladi smučarji, plesalci, nogometaši, malčki, balinarji, častni član občine, so baklo ponesli po ulicah Vuzenice.

Na Muti so baklo na breg Drave prinesli prostovoljni gasilci nato pa so jo predali predsedniku Športne zveze Muta Sašu Pavliču. Zaključek se je zgodil na Gortini, nato pa so baklo sprejeli Koroški splavarji. Bakla se je vkrcala na splav, kjer so ji »zašpilali« domači godci.

FOTO: Olympic.si
FOTO: Olympic.si

Bakla je svojo četrtkovo pot zaključila na dvorcu Bukovje v Dravogradu, kjer jo je sprejela županja Marijana Cigala. Slaba dva kilometra je nato bakla pretekla po obeh bregovih Drave. Nato so jo po atletskih stezah stadiona prenesli dravograjski košarkarji, nogometaši, judoisti, planinci, odbojkarji, upokojenci, vzgojiteljice … pestra paleta ponosnih koroških prijateljev znanilke prihajajočih olimpijskih iger. Tudi tu je bakla uživala ob zvokih harmonike Aline Mrak, nazadnje pa je pristala v rokah častnega občana Srečka Frühaufua

Kako so v Dravogradu simbolično podprli slovenske olimpijce, pa si oglejte v spodnji galeriji.

Dogodki