Search
Close this search box.

FOTO: Po Koroškem potuje bakla miru Olimpijskega festivala evropske mladine

Bakla EYOF Maribor 2023 prinaša in širi čudovito sporočilo miru in olimpijskega duha. Iz Rima je pripotovala tudi na Koroško. Mi smo jo ujeli v Dravogradu, Slovenj Gradcu, v Mislinji in v Vuzenici. Sprejeli so jo tudi na Muti, v Radljah ob Dravi ter Podvelki.

Olimpijski festival evropske mladine OFEM, ki ga bo letos med 23. in 29. julijem gostil Maribor, je športni festival za mlade, ki že več kot 30 let predstavlja največji športni dogodek v več panogah za mlade športnice in športnike med 14. in 18. letom starosti.

Na festivalu, ki poteka pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev, se letos v Mariboru pričakuje približno 3.600 udeležencev iz 48 držav.

Danes Bakla EYOF Maribor 2023 potuje z namenom širjenja sporočila miru in olimpijskega duha po Dravski in Mislinjski dolini. Sprejeli so jo v Dravogradu, Slovenj Gradcu, Mislinji, Vuzenici, na Muti, v Radljah ob Dravi ter v Podvelki.

V Športnem centru Dravograd so pospremili baklo miru otroci vrtca in šole Dravograd, državni prvak v judu Aljaž Gostenčnik in župan Občina Dravograd Anton Preksavec.

Sprejem bakle v Dravogradu.

Toplega sprejema in številnih obiskovalcev je bila deležna tudi v Mestni občini Slovenj Gradec. Kot se spodobi je seveda vse navzoče nagovoril tamkajšnji župan Tilen Klugler. Ta je skupaj s številnimi otroki priklical tudi maskoto Foksi in prav ta je baklo predala v roke prvega moža MO Slovenj Gradec. Nato so jo ponesli po mestnem jedru, Trgu svobode, Glavnemu trgu, tržnici ter Meškovi ulici. Pospremili so jo številni otroci VVZ, predstavniki različnih klubov ter društev iz lokalne skupnosti. Vzdušje je bilo imenitno in v slogu olimpijskega duha.

Sprejem bakle v Slovenj Gradcu.

Župan Bojan Borovnik je baklo sprejel in z njo v družbi otrok iz vrtca in učenci osnovne šole Mislinja, atletinjo Jernejo Smonkar in dvema članicama Strelskega društva Mislinja pretekel 850 metrov dolgo traso na delu kolesarske poti Štrekna v Šentlenartu. Na cilju jih je pričakal Foksi, živahen in domiselno zvit lisjak – uradna maskota Olimpijskega komiteja Slovenije.

Bakla pa se je mudila še v Vuzenici. Simbolično jo je ponesel častni občan Oto Vačovnik s podžupanom Milenkom Skenderijo ter predstavniki lokalnih organizacij, pa tudi učenci in učenke z učitelji OŠ Vuzenica. Od tukaj je pot nadaljevala proti Radljam ob Dravi ter Podvelki.

Sprejem bakle v Vuzenici.

Dogodki

Bakla EYOF Maribor 2023 prinaša in širi čudovito sporočilo miru in olimpijskega duha. Iz Rima je pripotovala tudi na Koroško. Mi smo jo ujeli v Dravogradu, Slovenj Gradcu, v Mislinji in v Vuzenici. Sprejeli so jo tudi na Muti, v Radljah ob Dravi ter Podvelki.