Slovenska bakla na poti od Raven do Tokia danes tudi v Radljah ob Dravi

JZ ŠKTM Radlje ob Dravi so zapisali, da je slovenska bakla simbol povezovanja. Na poti v Tokio se je slovenska bakla v četrtek, 22. 7. 2021 ustavila tudi v Radljah ob Dravi. Slovensko baklo je na parkirišču PGD Radlje sprejel župan Občine Radlje ob Dravi, mag. Alan Bukovnik in jo skupaj s tekači odnesel na Športni stadion, kjer so številni člani domačih športnih društev tekli z olimpijsko baklo. Ni manjkal tudi bogat spremljevalni program in seveda glasba. Galerijo fotografij iz sprejema bakle v Radljah si oglejte spodaj.

Bakla je nato potovala naprej na Muto, Vuzenico in Dravograd, jutri pa se bo ustavila najprej na Prevaljah ob 9.00 uri, nato nadaljevala pot proti Mežici in se ob 13.00 uri pridružila olimpijskim navijačem v Črni.

Županja Romana Lesjak je na svojem fb profilu zapisala: “V naši olimpijski vasi pa bomo spremljali olimpijsko baklo, s katero se bo po Olimpline spustil olimpijec Aleš Gorza. Pridružite se nam od 13.ure dalje na stadionu v Črni in spremljajte črjanske nosilce bakle. #imamoolimpijskesanje#”.

Nato bo Bakla zaključila svojo pot po Sloveniji in bo prispela v  petek, 23. julija 2021, ob 17.00 na Mestni stadion na Ravne na Koroškem. Tam bo osrednji svečan dogodek s športnim in kulturnim programom in z uradnimi nosilci bakle, ki bodo iz vrst ravenskih vrhunskih športnikov in olimpijcev. Ta dan bo praznik športa in poklon olimpizmu, kar bo obogatilo dogajanje v našem športnem mestu.

Na spletni strani občine Ravne so zapisali: “Ravenčani imamo olimpijko Janjo Šegel, ki potuje  v Tokio. Zato zremo naprej močnejši, imamo olimpijske sanje in z optimizmom zremo v Tokio.

Le z jekleno voljo pridemo tudi na cilj.

Video si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.facebook.com/100007386372429/videos/pcb.2992049527717897/193750019382120

Vir: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, Občina Ravne na Koroškem, Občina Črna na Koroškem

Dogodki