aplikacija

Spoznajte novo mobilno aplikacijo Listek

Včasih smo nakupovalni listek pisali na roke. Nato je v igro prišla beležka na telefonu. Digitalizacijo sveta je pandemija covida-19, ko smo se bili primorani hitro spoznati s številnimi aplikacijami, le še pospešila. Zakaj ne bi zato tudi pri vsakodnevnih opravilih uporabljali aplikacije, namenjene popolnemu in preglednemu načrtovanju svojih nakupov? Spoznajte Listek.

Preberi »

NIJZ v teh dneh z novo aplikacijo za preverjanje PCT pogojev

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so za STA pojasnili, da bodo danes ali v petek objavili novo aplikacijo za preverjanja izpolnjevanja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogojev. Aplikacija sledi odloku o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev PCT, ki je začel veljati danes.

Preberi »

Vlada sprejela odlok o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev PCT

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odlok o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja (PCT) v zvezi z nalezljivo boleznijo covid-19. Če bo izpolnjevanje pogojev potekalo z odčitavanjem kode QR v aplikaciji, bosta uporabniku na vpogled osebno ime in letnica rojstva preverjane osebe.

Preberi »

Do vzpostavitve mobilne aplikacije ročno preverjanje pogojev PCT

Aplikacija, ki naj bi izvajalcem storitev olajšala preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT pri svojih obiskovalcih oz. gostih, je še vedno v fazi nadgradnje. Izpolnjevanje pogojev morajo tako do nadaljnjega preverjati na na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki, so sporočili z NIJZ.

Preberi »

Ste že preizkusili spletno aplikacijo “Vstop v Slovenijo”?

Za čim bolj enostavno potovanje je Policija pripravila spletno aplikacijo “Vstop v Slovenijo.” Uporaba aplikacije ni obvezna, je pa koristen pripomoček, ki potnikom olajšuje razumevanje izjem pri vstopu v državo, so sporočili iz Ministrstva za notranje zadeve. Aplikacija posameznika vodi po posameznih korakih skozi namen potovanja in izjeme, ki so podrobno obrazložene. Navedeni so tudi dokumenti, s katerimi se lahko dokazuje upravičenost do uveljavljanja izjem, in dokazila, ki jih je treba predložiti ob vstopu.

Preberi »