Search
Close this search box.

Pogovor o referendumu za pitno vodo (FOTO)

V sklopu projekta Koroška demokratična postaja je na dvorišču HABitata za razvoj nevladne kulture potekal pogovor o referendumu za pitno vodo.

Tokratnemu dogodku, pogovoru o referendumu za pitno vodo, so se poleg organizatorjev projekta Koroška demokratična postaja, organizacijsko pridružili še člani drušva Špajz, Dnevna soba studio, zavoda Ekopren in društva Varno aktivne poti.

Koroška demokratična postaja je projekt, ki ga od septembra lani realizira nevladna organizacija v javnem interesu raum AU, v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Gimnazijo Slovenj Gradec, Mladinskim svetom Slovenj Gradec, MOCIS-om ter Mladinskim centrom Dravograd.

Primarni namen projekta je spodbujanje participacije v družbeno-političnih procesih, krepiti kulturo dialoga in kulturo informiranja, v prepričanju, da so prav veredostojne informacije in njihovo kroženje temelj za prosperozen razvoj vsakega posameznika, kot za celotno družbo. 

Rado Carlo Poggi, vodja projekta pove, da v tem duhu tematizirajo vse aktualne družbeno politične teme, pri čemer se za približevanje le-teh širši javnosti poslužujejo različnih medijev.

Izvemo, da so tudi v sklopu tokratne akcije, ki je pretresala novelo zakona za pitno vodo, realizirali ustvarjalne delavnice in diskusijo. V sklopu delavnic so obiskovalci vizualizirali svoje misli in prepričanja o pomenu vode ter ji pisali pisma, tekom pogovora pa so o novih uvedbah, ki jih prinaša novela, razmišljali skupaj s povabljenimi gosti: Barbara Pur, Mladi Forum Koroška, Milan Mrđenović, Levica, Gorazd Knific, Pirati ter Ratko Stojiljković, predstavnik izbrisanih. 

Pogovor je osvetlil spremembe, ki jih prinaša novela in ki bodo, v kolikor bi bila novela sprejeta, imele negativne posledice tako na ekosistem kot na kvaliteto bivanja. Po diskusiji pa je obiskovalce v glasbeni svet popeljala domača kantavtorka, Alina Hirtl.

Dogodki