Search
Close this search box.

Dramska skupina KD Holmec nasmeji z igro Poštar Jakec

KD Holmec vas vabi na ogled predstave Poštar Jakec, ki jo bodo odigrali danes, ob 19.00, v Kulturnem centru na Ravnah. Vstop je prost.

Smo amaterska dramska skupina kulturnega društva Holmec. Z igranjem se ukvarjamo ljubiteljsko. Kot skupina se zelo dobro razumemo, vsi smo veseljaki, zato igramo same komedije. Naš moto je, da na predstavah čim več ljudi spravimo v dobro voljo. Poštar Jakec je naša tretja igra, ki jo predstavljamo na Koroškem in širše. Ljudje, ki hodijo na naše predstave, se resnično nasmejejo in nam po predstavi pogosto stisnejo roko in čestitajo, kar je nam potrditev, da igramo dobro«, pove predsednica KD Holmec Jožica Pšeničnik.

 Do konca leta bodo odigrati še štiri predstave:

– Kulturni center Ravne na Koroškem: sobota, 17. 11. 2018 ob 19.00

– Gasilski dom Libeliče: nedelja, 25. 11. 2018 ob 16.00

– Podružnična šola Strojna: nedelja, 9. 12. 2018 (sporočimo naknadno)

– OŠ Holmec: nedelja, 16.12.2018 ob 16.00

Zgodba Poštar Jaka

Besedilo: Anton Žumbar

Režija: Jani Mikeln,

Zvok in osvetljava: Simon Tomaž

Igralci: Jakec (Jani Mikeln), Tilika (Jožica Pšeničnik), Pepca (Marina Županc), Ivan Pisker (Peter Pšeničnik), Polde (Jožica Seidl), Špela (Lucija Pšeničnik).

»Zgodba govori o družini Pisker, ki živi v majhni občini Suha veja. Tilika je gospodinja, ki se je k hiši priženila in tukaj živi že polnih 20 let. Ob njej živi še hčerka Špela, s svojo bujno najstniško domišljijo. Z njima živi še možev oče, Ivan Pisker, ki je župan občine Suha veja. Ta se je z leti navadil, da ni dobro slišati vsega, kar občani zahtevajo, z leti pa je k dejanski gluhosti prispevala še narava. Njegov sin in Tilikin mož, Ivan Pisker mlajši, že nekaj let živi in dela v mestu na političnem področju. Tilika v to elito ne spada, zato se od nje loči in si najde drugo. Občina ima že dolgo sprejet zakon, po katerem mora snaha, od katere se je mož ločil, oditi od hiše. Ostane lahko samo, če izpolni 3 pogoje: da živi pri hiši vsaj 20 let, da ima vsaj enega otroka in da se v enem letu od dneva, ko se je mož ločil od nje, spet poroči. In ta rok se bo Tiliki čez 1 mesec iztekel …«

Dogodki