Search
Close this search box.

V Dravogradu konec nevarnosti, v Koprivni brez elektrike, gasilci brez praznika

Veter se ponekod še vedno ni umiril, gasilci in pristojne službe so na delu kljub prazniku. Ponekod so brez elektrike že več dni. V Dravogradu pa je strah pred poplavami na srečo mimo.

V Dravogradu se je Štab CZ Dravograd, na podlagi podatkov DEM o pričakovanih pretokih reke Drave, ki se bodo tekom današnjega dne gibali do največ 1000 m3/s sprejel odločitev, da prekliče znak za nevarnost in s tem tudi vsa ostala opozorila v zvezi možnosti poplav v naselju Meža, Žabja vas in Ribiška pot. Preklic znaka za nevarnost so ob 9.00 objavili tudi z zvočnim znakom – sireno.

»Štab CZ izreka vse pohvale in zahvalo vsem gasilskim enotam v GZ Dravograd, ki so opravile veliko delo in s tem zmanjšale možnost nastanka škode na minimum. Akcija, ki smo jo vodili je prejela pohvale tudi s strani pristojnih organov kot vzorčen primer ustreznega reagiranja in obveščanja javnosti. Zahvala tudi vsem ostalim izvajalcem, občanom, medijem, podjetjem in gostinskim lokalom za nudenje brezplačnih napitkov našim gasilcem. Skupaj smo dokazali, da znamo in zmoremo! Spokojne in lepe praznike vsem,« je za javnost sporočil podžupan Dravograda Anton Preksavec.

Zaradi orkanskega vetra so v Koprivni že več dni brez električne energije. 

https://www.koroskenovice.si/novice/foto-vetrolom-v-koprivni-gasilci-na-delu-ze-ves-dan/

Iz Elektro CE so sporočili, da so tudi napovedi za Koprivno obetavne, njihovi delavci so tudi danes na terenu in odpravljajo težave s pretrganimi električnimi kabli in podrtimi daljnovodi. Delavci vlečejo nov kabel na območju transformatorske postaje Meža – Šopar – Lesjak – Potočnik – Lipold. Elektriko pa lahko krajani Koprivne po napovedih Elektra CE pričakujejo še danes.

Po besedah županje Občine Črna na Koroškem mag. Romane Lesjak so na delu tudi gasilci PGD Črna na Koroškem, ki v Koprivni čistijo cesto proti kmetiji Jekl, ostale ceste so za enkrat prevozne. Krajane Koprivne je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, na pobudo in prošnjo Občine Črna na Koroškem, oskrbela tudi z agregati. Lesjakova je poudarila, da je škoda pri zasebnikih v Koprivni ogromna, točna cenitev posledic vetroloma pa bo znana po praznikih. PGD Črna pa so na delu tudi v Jazbini, kjer popravljajo odkrito streho, še dodaja županja Črne.

Na delu pa so kljub prazniku tudi gasilci v Mislinji, kjer je veter odkril streho gospodarskega poslopja na Razborci.

 

Dogodki