Search
Close this search box.

Na Holcerčkovem poletnem festivalu na Kopah uživali predvsem najmlajši (FOTO in VIDEO)

Danes so na Kopah otvorili poletno sezono. Na Holcerčkovem poletnem festivalu pa so med približno 3000 obiskovalci uživali predvsem najmlajši.

Danes, 8. junija, so s Holcerčkovim poletnim festivalom, na Kopah otvorili letošnje poletje, za katero organizatorji pripravljajo in obljubljajo pester program, primeren tako za družine kot tudi posameznike vseh generacij.

»Kope so naš biser Koroške, zato se trudimo, da skrbimo za celoletno dogajanje, kamor želimo privabiti čim več ljudi. Prepričani smo, da vsak letni čas da čudoviti pohorski naravi prav poseben čar, zato se nam zdi pomembno, da se na Kope radi vračamo tudi poleti,« je v je pred dnevi dejal direktor družbe Vabo, Boštjan Paradiž. O čemer so se lahko obiskovalci in udeleženci današnje prireditve lahko prepričali kar sami.

Med nastopajočimi na današnji prireditvi so bili člani ansambla Okej, Nushy, Challe Salle, najmlajši so se razveselili Holcerčkove pravljične vasi, obiskali ste lahko mini živalski vrt, se udeležili družinskega pohoda do Petelinjega jezera. Organizatorji so poskrbeli tudi za napihljiva igrala, igralni park, adrenalinski kotiček, Holcerčkove palačinke, JOLLY kotiček.

Odvila se je tudi prava Holcerija, opremo in avtomobile so na ogled postavili gasilci in policaji, seveda pa ni šlo brez okusne in domače kulinarike …

Holcerija na KOPE

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 08. junij 2019

V okviru Holcerčkovega festivala so odprli tudi Bike park Kope, ki je lociran na progi Pungart, kjer ponujajo možnost zabave, adrenalina in športa za vso populacijo, tako za profesionalne kolesarje, kot tudi tiste, ki se bodo z ovirami na progi srečali prvič. Namenjen je individualnim rekreativcem, skupinam in družinam. Bike park Kope se sicer ponaša s tremi progami, ki so od danes naprej odprte vsako soboto in nedeljo.

Kdor je želel uživati v vožnji skozi odprte odseke speljane skozi gozd, je danes preizkusil progo flow line v dolžini 1,6 km. Proga pro line, ki vsebuje lesene podeste, mostičke in skoke (cca. 12 m) pa priporočajo izključno profesionalnim kolesarjem. Na najlažji progi imenovani Borovničke, pa so danes uživali tako najmlajši kot rekreativni kolesarji, saj je namenjena tudi družinam ter je hkrati primerna za večino oblik koles. Na Kopah pa ponujajo tudi možnost najema koles in zaščitne opreme.

Na Kopah je v sodelovanju s Primeževo šolo doživetij na voljo tudi 18 električnih koles, ki so primerna za otroke od 8. leta starosti naprej, s katerimi se lahko, po območju Pohorja, odpravite na potep po kar 17 različnih vodenih tematskih poteh, z vodiči, ki imajo za vodenje pridobljeno tudi licenco.

Nekateri so danes uživali tudi v adrenalinskem parku, ki je namenjen predvsem organiziranim skupinam in teambuildingom. Ob obisku parka strankam omogočajo predvsem izvedbo pustolovskih doživetij in teambuildingov na višinskih, nizkih, pustolovskih ter športnih postajah, ki so v doživljajskih parkih v neokrnjeni naravi. To kombinirajo z vajami in igrami po programu Outdoor Experience®, ki združuje elemente doživljajske pedagogike, veščin dobrega shajanja, spoznavanje lastnih sposobnosti in meja, reševanje problemov in pristope za boljše delovanje skupin.

V njihovi ponudbi najdete poleg vsega naštetega tudi piknik prostor, najmlajšim pa je na voljo tudi mini trail, ki se nahaja v neposredni bližini Grmovškovega doma, od koder lahko starši spremljate svoje otroke, pri uživanju na mini trailu, ki je namenjen otrokom, bodočim kolesarjem v bike parkih, ki se šele urijo v vožnji s poganjalčki in kolesi. Uporaba mini traila je brezplačna. Po njem se lahko vozijo s svojimi poganjalčki ali pa si jih izposodijo v izposojevalnici koles na Kopah. Prevoz najmlajših gostov je iz ene strani trail-a na drugo urejen s tekočim trakom.

Po celodnevnem dogajanju na Kopah pa so bili nad festivalom navdušeni še posebej najmlajši, ki so imeli na razpolago res veliko različnih aktivnosti. Z udeležbo pa so zadovoljni tudi organizatorji. Kot je dejal Boštjan Paradiž, so danes na Kopah pripravili pester in čudovit dan, zadovoljni so tako z udeležbo kot tudi z izvedbo celotnega programa. Čez dan se je na namreč Kopah zvrstilo več 3000 obiskovalcev, za katere računajo, da se bodo k njim vračali tudi v prihodnje. Hkrati pa je Paradiž na Kope še enkrat povabil vse, ki si želite doživetij, da jih obiščete še to poletje, kjer bodo poskrbeli, da vam zagotovo ne bo dolgčas.

Dogodki

Danes so na Kopah otvorili poletno sezono. Na Holcerčkovem poletnem festivalu pa so med približno 3000 obiskovalci uživali predvsem najmlajši.