festival

V Seulu v preveliki gneči umrlo 120 ljudi, 100 poškodovanih

V veliki gneči na festivalu ob noči čarovnic v središču Seula je danes umrlo 120 ljudi, še okoli sto pa je ranjenih, so sporočile južnokorejske oblasti. Ob začetku festivala, prvega po pandemiji covida-19, se je v ozkih ulicah središča mesta nagnetlo več tisoč ljudi, številne pa so poteptali in stisnili do smrti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Koroška vnovič finalno stičišče mladih literarnih ustvarjalcev

Letošnji Festival mlade literature Urška se bliža zaključku. V Slovenj Gradcu bodo danes potekale literarne matineje in klepeti, na večerni osrednji prireditvi pa bodo razglasili letošnjega uršljana ali uršljanko. Za finaliste festivala v soboto pripravljajo še literarno delavnico, nekaj dogajanja po festivalu bo prihodnji teden tudi v Ljubljani.

Preberi »

Na Koroškem se začenja 18. Festival slovenskega jazza

Koroška bo do konca tedna v znamenju jazza. S drevišnjim koncertom kitarista Marka Zaletelja in njegove učenke, kitaristke in pevke Zale Črešnik, na Poljani se začenja 18. Festival slovenskega jazza, ki bo večinoma na prizoriščih na Ravnah na Koroškem ponudil skupno devet koncertov in spremljajoče dogajanje.

Preberi »

Dogodki