Search
Close this search box.

festival

V Mežici na festivalu Koff osem filmov in nova priložnost za druženje

V Narodnem domu v Mežici bo drevi potekal tradicionalni, letos že 12. Koroški outdoor film festival – Koff. Prinaša osem filmov s tematiko različnih adrenalinskih doživetjih na prostem, od tega bodo trije slovenski, vsi tuji pa bodo letos tudi podnaslovljeni, je za STA povedal Boštjan Lesjak, lastnik agencije Steber Team, ki festival organizira.

Preberi »

V Slovenj Gradcu drevi finale letošnjega Festivala mlade literature Urška

Slovenj Gradec bo danes v znamenju literarnega ustvarjanja mladih. Na več prizoriščih po mestu bodo v okviru Festivala mlade literature Urška potekale literarne matineje, pogovori in predstavitev prvenca, zaključna prireditev festivala pa bo ob 19. uri v objektu stare vojašnice. Tam bodo izmed petih finalistk razglasili letošnjo uršljanko.

Preberi »

Konec tedna bo potekal 11. festival Pravljične vasi Leše

Že ta petek se bo pričelo veselo dogajanje 11. festivala Pravljične vasi Leše, ki prinaša veliko pestrega dogajanja. Letošnja posebnost je zagotovo dobrodelna nota. Organizatorji so se namreč odločili, da bodo del zbranih sredstev donirali družinam prizadetim v poplavah.

Preberi »

V Slovenj Gradcu festival kratkih neodvisnih filmov Shots

V Slovenj Gradcu se danes začenja mednarodni filmski festival kratkih neodvisnih filmov Shots 2023. Od skoraj 1200 prijavljenih bodo predvajali 19 filmov iz 12 držav in gostili vrsto ustvarjalcev. Slogan festivala, ki se bo sklenil v soboto, je Kratki filmi, dolgo poletje.

Preberi »

Dogodki