Search
Close this search box.

Prihodnjo soboto bo v Mežici potekal že 5. tradicionalni festival makaronflajša (in tife)

Kmalu prihaja majska sobota, ko bo dišalo po makaronflajšu in tifi. Letošnji festival bo največji doslej, organizatorji pa obljubljajo tudi kakšno presenečenje. Nam se že cedijo sline, tudi vam?

Tokrat bo v Mežici potekal že 5. tradicionalni festival makaronflajša (in tife), ki je zdaj že odlično uveljavljen na Koroškem. Prireditev se bo odvijala v soboto, 18. maja 2024, na platoju za Narodnim domom v Mežici.

Organizatorji Narodni dom Mežica skupaj z idejnim vodjem prireditve Dejanom Dimcem, sporočajo, da bo letošnji festival največji doslej. Zadovoljni pa dodajajo, da so prijave za ekipe popolnoma zapolnjene in zaenkrat ne sprejemajo več novih kuharskih ekip, saj je letošnji odziv sodelujočih presegel vsa pričakovanja. Vsem kuharskim ekipam se prijazno zahvaljujejo za tako velik odziv. Vse to kaže tudi na to, da postaja festival tradicija, ki jo odlično sprejema tudi lokalno okolje ter Koroška širše. Ta vsako leto bolj postaja stičišče druženja, zabave, sodelovanja in povezovanja.

Prijavljene ekipe bodo po ustaljeni praksi kuhale vsaka svoj makaronflajš, ki bo za obiskovalce na voljo okoli 13. ure. Zraven se boste lahko osvežili z r’pičevo tifo. Prireditev temelji na prijateljski osnovi, za popestritev dogajanja pa bodo dodali malo tekmovalnega pridiha, saj bodo obiskovalci oddali glasovnice in izbrali “najmakaronflajšasti makaronflajš 2024”.

Tudi letos bo festival kulturno obogaten z nastopi koroških glasbenikov in seveda nepogrešljivim Pihalnim orkestrom Rudnika Mežica, ki bo zaigral pod taktirko dirigenta Luke Krofa.

Več podrobnosti in še kakšno dodatno presenečenje pa razkrijemo v prihodnjem tednu. Informacije o dogodku lahko najdete tudi TUKAJ.

Se vidimo kmalu! Dobrodošli vsi od blizu in daleč!

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kmalu prihaja majska sobota, ko bo dišalo po makaronflajšu in tifi. Letošnji festival bo največji doslej, organizatorji pa obljubljajo tudi kakšno presenečenje. Nam se že cedijo sline, tudi vam?