poletje

V Slovenj Gradcu festival kratkih neodvisnih filmov Shots

V Slovenj Gradcu se danes začenja mednarodni filmski festival kratkih neodvisnih filmov Shots 2023. Od skoraj 1200 prijavljenih bodo predvajali 19 filmov iz 12 držav in gostili vrsto ustvarjalcev. Slogan festivala, ki se bo sklenil v soboto, je Kratki filmi, dolgo poletje.

Preberi »

Dunaj širi sistem okolju prijaznejšega daljinskega hlajenja

V prihodnosti se obeta vedno več vročinskih valov in t. i. tropskih noči, ko temperature ne padejo pod 20 stopinj Celzija, stroka pa napoveduje, da bo Evropa potrebovala približno enako količino energije za hlajenje kot za ogrevanje. Dunaj že 15 let stavi na daljinsko hlajenje in gradi osmi center za daljinsko hlajenje.

Preberi »

Rimski vrelec to poletje vabi s športnimi igrišči, lokalno ponudbo in pestrim poletnim dogajanjem

Z letošnjo pomladno/poletno sezono so se na Rimskem vrelcu odprla nova športna igrišča za tenis, odbojko na mivki in padel, domačini in obiskovalci pa se lahko ustavijo v novi kavarni, kjer so med drugim na voljo tudi lokalno pridelane pijače in prigrizki. Za popestritev dogajanja bodo poskrbeli z razgibanim poletnim programom, ki vključuje športne dogodke za staro in mlado, glasbene prireditve z lokalnimi izvajalci, pa tudi dogodke in delavnice za otroke.

Preberi »

Dogodki