Search
Close this search box.

Odprtje razstave Uroša Potočnika: “Belovoški general (ultra plus)”

Ob kulturnem prazniku vas vabimo na odprtje razstave Uroša Potočnika, enega najprodornejših slikarjev mlajše generacije v Sloveniji. Odprtje razstave bo v petek, 8. februarja, ob 16. uri, na ogled pa bo vse do 12. aprila.

Uroš Potočnik bo na razstavi “Belovoški general (ultra plus)” v Galeriji Ravne predstavil dela iz štirih serij, nastalih v zadnjih letih. Slike iz serij “Spreminjanje barve” (2016–2018) in »Odvračanje (Iz fokusa)« (2016) je naslikal z akrilom na platno, medtem ko so dela iz ciklusa “Socialna struktura. Hommage a Ellsworth Kelly”(2017) in “Rešitve: odtok« ter »Rešitve: 180°« (2017) narejene iz papirja kot kolaži.

Potočnik na slikah na iluzionističen način prikazuje delavski vsakdan in se ozira na začetke družbenokritičnega slikarstva v sredini 19. stoletja v Franciji. Drugod zopet ostro kritiko družbenih razmer skrije za subtilno in prosojno sivo tančico, pod katero se skrivajo kričeče reklame, s katerimi nas dnevno bombardirajo prodajalci sreče. Svoje senzibilnosti do družbene nepravičnosti ne omejuje na abstraktne ali mimetične kompozicije, oboje uporablja po potrebi in v sozvočju s tematiko, ki jo želi predstaviti.

Uroš Potočnik (1974) živi in dela v Belih Vodah nad Šoštanjem. Razstava “Belovoški general (ultra plus)” prinaša celovit vpogled v njegovo ustvarjanje.

Kustos razstave: Jernej Kožar

Več o razstavi najdete TUKAJ.

Tekst:  Koroška galerija likovnih umetnosti

Dogodki