Search
Close this search box.

FOTO: Koroško zajelo sneženje, sneg večjih preglavic ni povzročal

V petek, 18. januarja 2019 smo se prebudili v zasneženo jutro. Ponekod so izmerili tudi 20 cm novozapadlega snega. Zaradi nizkih temperatur, se je sneg oprijemal tudi cestišča, večjih težav pa v prometu ni povzročal.

V zgodnjih jutranjih urah, ko je na cestah bilo nekaj centimetrov snega, je promet bil oviran na klancu na Selah. Na relaciji Slovenj Gradec – Mislinja, sta dve vozili zdrsnili s cestišča. Zdrs vozila v Tomaški vasi je povzročil nekaj zastojev.

V krožišču v Dravogradu prihaja do zastojev, promet usmerjajo policisti.

Mislinjski klanec je zaenkrat normalno prevozen, prepoved imajo tovorna vozila težja od 7,5 ton. Tudi tam tovornjake izločajo policisti.

Če se odpravite na cesto, bodite strpni in previdni.

Do zdaj se je zgodila ena prometna nesreča. Po poročanju Urada RS za zaščito in reševanje se je ob 9.23 je v Završah v občini Mislinja sedlasti vlačilec s priklopnikom zdrsnil s ceste in se prevrnil v reko Pako.

Foto: Brigita Temnikar

Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč vlečni službi pri odstranjevanju posledic. Cesta Slovenj Gradec–Velenje je bila v času posredovanja zaprta za ves promet, poškodovanih v nesreči ni bilo, prav tako ni prišlo do onesnaženja vodotoka.

Foto: Brigita Temnikar

Prometna nesreča se je zgodila tudi na Poljani. Kot poroča Urad RS za zaščito in reševanje je ob 14.25 v naselju Poljana v občini Prevalje osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v objekt. Poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda so zavarovali kraj nesreče in počistili razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Razmere bomo spremljali še naprej.

Dogodki