Search
Close this search box.

Ob ponovnem odprtju Posestva Herk velika zabava z Modrijani in drugimi glasbenimi gosti

Posestvo Herk, turistični kompleks na sv. Jerneju nad Muto, ponovno odpira svoja vrata. Otvoritvena zabava bo že to soboto, 10. julija.

Na območju čudovitega kompleksa, ki leži sredi neokrnjene narave, v osrčju gozdov in gora, od koder se odpira panoramski razgled na slikovito krajino regije, se nahaja Posestvo Herk, ki ponovno odpira svoja vrata. Kot nam je pred sobotno otvoritvijo povedal novi upravitelj posestva Matej Smrekar, direktor podjetja MODS d.o.o., je njihova želja, da se turisti in popotniki ter dnevni obiskovalci ponovno vrnejo na posestvo, kjer jim je na voljo hotel s tremi zvezdicami in sedemnajstimi sobami.

Na posestvu se lahko razvajate tudi v wellness centru, ki nudi celoten paket storitev in vključuje 3 vrste savn (finska savna, IR savna in zeliščna savna), obiščejo jacuzzi s panoramsko zasteklitvijo, fitnes in masažni kabinet.

Otvoritvena zabava, ki jo bodo pripaavili v skladu z navodili in priporočili NIJZ, bo potekala to soboto, 10. julija, od 13. ure naprej. Na posestvu Herk so za vas pripravili lokalne dobrote z odlično glasbeno spremljavo. Po 15. uri bodo nastopili ansambel Trio Rudija Breznika, Trio Mladi Pavri in Kmečka godba Pernice. Za vrhunec večera pa bodo ob 19. uri poskrbeli Modrijani. Več o dogodku najdete TUKAJ.

S posestva se ves čas odpira prekrasen razgled na Bistriški jarek, Peco, Uršljo goro, Raduho, Grintovec, Slovenjegraško Pohorje, Pernice in del Dravske doline. Cerkev Sv. Jerneja stoji ob posestvu in je peš oddaljena le 2 minuti. V okolici pa lahko najdete še Splavarski Muzej v turistični vasici Javnik, mestno graščino Kienhofen z bidermajerskim okrasjem in cerkev Sv. Marjete z baročno čebulasto zaključenim zvonikom pred vhodom na Muti.

Na posestvu pa je poleg wellness programa na voljo še veliko ostalih aktivnosti. Kraj je idealen za sprehode in pohode. Mimo posestva vodi evropska kolesarska pot in pot orjaških lip. Eden najlepših kotičkov njihovega posestva pa je zagotovo sončna jasa, ki je idealno vzletišče za vse vrste zmajarjev. Po navedbah upravitelja pa bo za goste na posestvu kmalu na razpolago tudi naravni pumptrack oziroma kolesarski poligon.

Na Posestvu Herk pa vam ne bo dolgčas niti pozimi, na voljo imate namreč sankanje, vožnja z gumami in lopatami. Tek na smučeh, zimski paint ball na lastnem poligonu v gozdu, nogomet in odbojka na snegu, tekmovanje v postavljanju snežnih gradov …

Če se boste odločili za bivanje na Posestvu Herk, vas bodo razvajali z domačo kulinariko. Prostor pa je primeren tudi za team buildinge, seminarje, srečanja ter delavnice ali praznovanja ob različnih priložnostih (rojstni dan, obletnica, poroka …)

Za vse dodatne informacije in rezervacije na voljo na herk.posestvo@gmail.com ali ne telefonski številki 051 40 12 00.

Dogodki

Posestvo Herk, turistični kompleks na sv. Jerneju nad Muto, ponovno odpira svoja vrata. Otvoritvena zabava bo že to soboto, 10. julija.