Search
Close this search box.

Janja Šegel še naprej niza zmage na mednarodnih tekmah

Minuli vikend je v Zagrebu potekal mednarodni plavalni miting na bazenu Kantrida, ki so se ga udeležili tudi odlični plavalci Plavalnega kluba Fužinar Ravne.

Uvodni dan mednarodnega plavalnega mitinga na bazenu Kantrida, ki je bil v soboto, 18. marec 2023, so se v družbi več kot 700 plavalk in plavalcev iz 70 klubov in 7 držav znova  izkazali tudi slovenski predstavniki.

Janja Šegel nadaljuje z nizanjem zmag na mednarodnih tekmah. Tudi tokrat je bila najhitrejša kar v dveh preizkušnjah. Najprej si je priplavala zmago na 200 m prosto s časom 2:01,62, nato pa še v disciplini 200 m mešano.

Do slovenske zmage je priplavala še Neža Klančar (PK Olimpija), najhitrejša med šprinterkami na 50 m prosto, tretja pa je bila na 100 m delfin.

Zmago Klančarjeve med kraulistkami je s tretjim mestom začinila njena klubska kolegica Anemari Košak, ki je bila v disciplini 50 m hrbtno druga, do tretjega mesta med hrbtašicami pa je priplavala Ula Rožič (PK Ljubljana).

Dvakrat z drugim dosežkom, na 400 m mešano in 200 m delfin, se je na zmagovalni oder povzpel še en član PK Ljubljana Jaš Berložnik, bron v odprti konkurenci pa sta osvojili še Marta Arko (PK Olimpija) na 200 m hrbtno in Lana Kokot (Pk Fužinar Ravne) na 800 m prosto.

Drugi dan 14. mednarodnega plavalnega mitinga »Victoria-Primorje« so slovenski plavalci v absolutni konkurenci zabeležili štiri zmage, še osemkrat pa so se zavihteli na zmagovalni oder.

Za dosežek dneva je poskrbela Ravenčanka Janja Šegel v disciplini 100 m prosto, kjer je s časom 55,30 za 61 stotink sekunde ugnala Nežo Klančar (PK Olimpija). Je bila pa Klančarjeva nepremagljiva na 50 m delfin, Šeglova pa je zmagi v uvodni včerajšnji disciplini dodala še drugo mesto na 400 m prosto.

»Zadovoljna sem z vsemi nastopi v obeh dneh tekmovanja, z disciplino 200 m prosto sicer malo manj, ker vem, da sem že zdaj sposobna plavati precej hitreje, na 200 m mešano pa sem odplavala nov osebni rekord, kar je super. Če povzamem, sem lahko zadovoljna,« je ob koncu tekmovanja povedala Janja Šegel, ki se je veselila tudi končnega drugega mesta v seštevku najboljšega sobotnega in včerajšnjega rezultata. Konec marca bo Šeglova znova začela višinske priprave v Font Romeu.

V nedeljo sta zmagala še plavalca PK Ljubljane Primož Šenica Pavletič v disciplini 200 m hrbtno in Ula Rožič na 100 m hrbtno. Druga mesta so osvojil Hana Sekuti na 200 m delfin in Nija Gerdej (obe PK Fužinar Ravne) na 200 m prsno ter Nik Peterlin (PK Kamnik) na 1500 m prosto, tretja mesta pa so si priplavali Tia Primc (PK Ilirija) na 50 m delfin, njen klubski kolega Laroslav Potemin na 200 m hrbtno ter Jaš Berložnik (PK Ljubljana) v preizkušnji 100 m prsno.

Vir: Plavalna zveza Slovenije

Dogodki

Minuli vikend je v Zagrebu potekal mednarodni plavalni miting na bazenu Kantrida, ki so se ga udeležili tudi odlični plavalci Plavalnega kluba Fužinar Ravne.