šport

Člani društva Šola zdravja množično obiskali slovenski dan športa v Tivoliju

Ob slovenskem dnevu športa, 23. septembra, so se člani Društva Šola zdravja množično udeležili prireditve v ljubljanskem parku Tivoli. Praznik, ki ga v svetu poznajo le še v sedmih državah, je namenjen spodbujanju športnega duha in promociji zdravega življenja. Eden večjih dogodkov je bil v Tivoliju, kjer so obiskovalci lahko spoznavali raznolike športe in se v njih tudi preizkusili.

Preberi »

Pogoji PCT za športno rekreacijo v veljavi od sobote, pri športnih treningih PCT le v šolskih telovadnicah

Vladni odlok, ki določa, da morajo pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje ali testiranje) izpolnjevati tudi udeleženci športno-rekreativne dejavnosti, starejši od 15 let, če vadba poteka v zaprtih prostorih, je objavljen v uradnem listu in začne veljati v soboto. Za športnike nad 15 let pa je PCT obvezen le, če imajo treninge v šolskem objektu.

Preberi »

V Črni začenjajo tradicionalni Koroški turistični teden, ki se bo zaključil s tradicionalnim celodnevnim Jarmakom

V Črni na Koroškem se danes začenja tradicionalni, 65. Koroški turistični teden, ki ga pripravljajo občina Črna na Koroškem v sodelovanju s Turističnim društvom Črna ter društvi, organizacijami in posamezniki iz kraja. Prireditev z naborom tradicionalnih, športnih, kulturnih in zabavnih prireditev se bo zaključila 15. avgusta.

Preberi »

Slovenski odbojkarji boljši še od svetovnih prvakov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na tretji tekmi lige narodov v Riminiju še drugič zmagala. Po porazu s Srbijo in zmagi proti Italiji je tokrat s 3:1 (22, -23, 19, 23) premagala Poljsko, ki je do tega obračuna točke vknjižila tako proti Italiji kot proti Srbiji.

Preberi »

Sproščajo se vsa športna tekmovanja, dovoljena bo prisotnost gledalcev, vendar pod določenimi pogoji

Vlada je izdala odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Z novim odlokom se sproščajo vsa športna tekmovanja, ne glede na to ali so namenjena rekreativnim športnikom ali registriranim športnikom. Prav tako se dovoljuje prisotnost gledalcev na tekmovanjih, ob predpogoju testiranja, prebolevnosti ali cepljenja.

Preberi »

30-letni Ravenčan po nesreči z motorjem: “Po 333 dneh od nesreče so kosti že toliko zaceljene, da lahko naredim nekaj majhnih korakov brez pomoči bergel”

Aljaž Hölzl – Hozi je bobnar, voznik hard endura in adrenalinski navdušenec iz Raven na Koroškem, ki bo letos dopolnil 30 let. Pravi, da je ljubitelj motorjev, glasbe in športa že celo življenje. Prvi pravi motor je dobil pri 16-ih letih, nad hard endurom pa se je navdušil šele pri 26-ih letih. Lani je doživel nesrečo z motorjem, kjer si je hudo poškodoval nogo. Ob zapletu bi se lahko zgodilo, da bi ostal brez noge, a sta ga trda volja in vztrajnost pripeljali do tega, da so natanko po 333 dneh od nesreče kosti na nogi že toliko zaceljene, da lahko naredi nekaj majhnih korakov brez pomoči bergel. Kot pravi, to ni bila njegova prva poškodba ali obisk bolnišnice, zato ga celotna situacija niti ni tako pretresla, kot bi si morda kdo mislil. Je pa dobil večje spoštovanje do hitrosti.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.