šport

Sproščajo se vsa športna tekmovanja, dovoljena bo prisotnost gledalcev, vendar pod določenimi pogoji

Vlada je izdala odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Z novim odlokom se sproščajo vsa športna tekmovanja, ne glede na to ali so namenjena rekreativnim športnikom ali registriranim športnikom. Prav tako se dovoljuje prisotnost gledalcev na tekmovanjih, ob predpogoju testiranja, prebolevnosti ali cepljenja.

Preberi »

30-letni Ravenčan po nesreči z motorjem: “Po 333 dneh od nesreče so kosti že toliko zaceljene, da lahko naredim nekaj majhnih korakov brez pomoči bergel”

Aljaž Hölzl – Hozi je bobnar, voznik hard endura in adrenalinski navdušenec iz Raven na Koroškem, ki bo letos dopolnil 30 let. Pravi, da je ljubitelj motorjev, glasbe in športa že celo življenje. Prvi pravi motor je dobil pri 16-ih letih, nad hard endurom pa se je navdušil šele pri 26-ih letih. Lani je doživel nesrečo z motorjem, kjer si je hudo poškodoval nogo. Ob zapletu bi se lahko zgodilo, da bi ostal brez noge, a sta ga trda volja in vztrajnost pripeljali do tega, da so natanko po 333 dneh od nesreče kosti na nogi že toliko zaceljene, da lahko naredi nekaj majhnih korakov brez pomoči bergel. Kot pravi, to ni bila njegova prva poškodba ali obisk bolnišnice, zato ga celotna situacija niti ni tako pretresla, kot bi si morda kdo mislil. Je pa dobil večje spoštovanje do hitrosti.

Preberi »

Simona Kustec: Želja je, da se šport vrne v čas pred zaprtjem države

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 dejala, da je “želja, da se šport vrne v čas pred zaprtjem države”, ko je bil 1. aprila zaustavljen skoraj v celoti, in dodala, da bo to odvisno od zdravstvene stroke. Razpravljali bodo tudi o možnosti tekem na državni ravni.

Preberi »

Janja Garnbret in Anže Peharc državna prvaka v balvanih

Slovenska plezalka Janja Garnbret in plezalec Anže Peharc sta državna prvaka v balvanih v športnem plezanju, je na spletni strani objavila Planinska zveza Slovenije (PZS). Tekmovanje je potekalo na Logu pri Brezovici, ki sta ga organizirala Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak.

Preberi »

Pomoč mladim športnikom, ki so se znašli v stiski

Eden najlegendarnejših športnih dogodkov na svetu, Pokal Vitranc, letos praznuje okroglih 60 let. Po vitranški strmini se bodo 13. in 14. marca 2021 spustili najboljši smučarji sveta. Športni navdušenci si vrhunskih predstav žal ne bodo mogli ogledati v živo, bodo pa navijači lahko pomagali tistim mladim športnikom, ki so se znašli v stiski.

Preberi »

Vlada je na današnji seji med drugim sprejela spremembe in dopolnitve dveh odlokov, nekaj pa jih je podaljšala

Vlada je na današnji 58. redni seji med drugim sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki se nanašajo predvsem na testiranje. Spremembe Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 pa določajo, da za tiste, ki so Covid-19 preboleli, za vstop brez karantene zadostuje natisnjeno dokazilo.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun