Search
Close this search box.

Toni Mulec ponosno zavihtel slovensko zastavo na najvišji stopnički v Grčiji

Toni Mulec zmagal v vseh možnih kategorijah M3 na Hellas Rally Raid v Grčiji.

V Grčiji je potekala sedem dnevna dirka Hellas Rally Raid 2024 od 25. maja do 2. junija 2024, na kateri je sodeloval tudi Slovenjgradčan Toni Mulec in osvojil najvišjo stopničko.

“Ni lepšega kot pa daleč od doma na najvišji stopnički ponosno dvigniti slovensko zastavo! Za menoj je bilo dolgih sedem dni dirkanja po grških cestah, ki mi bodo za vedno ostale v lepem spominu,” je zapisal na svojem Facebook profilu.

“Seveda ni nobena zmaga lahka, kot tudi ta ni bila, vendar se trud vedno poplača, ko stopiš na najvišjo stopničko. Tokrat sem stopil štirikrat – zmagal sem v vseh možnih kategorijah: M3 (450ccm), male moto (brez ekipe), FIM (evropsko prvenstvo), in še overall,” je ponosno dodal.

Toni Mulec je o tekmi povedal, da je Rally zahteval veliko taktike, kar je spodbudilo nabiranje novih izkušenj, spoznavanje novih ljudi, in raziskovanje grških brezpotij, ki jih sicer verjetno nikoli ne bi videl. Vozili so se od morja do najvišjih vrhov, podeželja, majhnih vasi, mest, pašnikov, cest in gozdov ter občudovali čudovite poglede z mogočnih grških gora na lepo grško morje.

“Kolikor je le bilo možno, sem med branjem potne knjige, kilometrov in poti pred mano, užival v lepi naravi… Kot vedno je povsod lepo, ampak najlepše je doma! Čaka me pot nazaj na lepo Koroško,” je še povedal o tamkajšnji pokrajini.

Zmagovalci dirke so:

  • M1 – Ejder Eristi (TUR)
  • M2 – Mattia Riva (ITA)
  • M3 – Toni Mulec (SLO)
  • M4 Andrea Rocchi (ITA)
  • M5 Francesco Puocci (ITA
  • M6 – Jacopo Cerutti (ITA)

Ob zmagi se je zahvalil vsem, ki dirkajo z njim v dobrem in slabem, predvsem vsem sponzorjem, ki mu omogočajo tekme.

Iz našega uredništva mu čestitamo in mu želimo varno pot domov.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
zzzz
zzzz
1 mesec nazaj

Toni Mulec FIN?

Toni Mulec zmagal v vseh možnih kategorijah M3 na Hellas Rally Raid v Grčiji.