Search
Close this search box.

Policijsko poročilo 2. februar 2018

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali petnajst kaznivih dejanj, enaindvajset prometnih nesreč  in pet kršitev javnega reda in miru. V  večerni  prometni  nesreči  v  Celju  je umrla 32-letna voznica osebnega vozila.  V  ostalih  prometnih  nesrečah  so  se  huje  poškodovali  peška, kolesarka in voznik osebnega vozila.

Smrtna prometna nesreča – Celje

Sinoči okoli  19.30  ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Dečkove in Bežigrajske ceste v Celju.  32-letna voznica, ki je vozila iz smeri Laškega  proti Vojniku, je  v križišču Bežigrajske in Dečkove  ceste,  iz neznanega vzroka,  zapeljala izven vozišča ter trčila v prometni  znak  in  semafor.  Dobro  uro po nesreči je v celjski bolnišnici umrla. To je letos prva smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave  Celje. Tudi lani v enakem obdobju so na našem območju beležili eno smrtno žrtev prometnih nesreč, smrt pešca na Mariborski cesti v Celju.

Prometne  nesreče  s  hudimi  telesnimi poškodbami – Slovenj Gradec, Celje, Rečica ob Savinji

V  dopoldanskih  urah  so v  Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala peška. 32-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal  iz  smeri  Iršičeve ulice in je  v križišču s  Celjske cesto pri zeleni luči zavijal v levo, proti Ronkovi ulici, je v 77-letno peško, ki je pravilno pri  zeleni  luči  na semaforju prečkala vozišče. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Okoli  18.30  uri  so v Celju na Mariborski cesti obravnavali prometno nesrečo,  v  kateri  se  je poškodovala 72-letna kolesarka.  Vanjo je trčil 39-letni  voznik,  ki  je  vozil  iz   smeri  trgovskega centra Tuš in je v križišču  zavijal  levo  na Mariborsko cesto. V tistem trenutku je iz smeri trgovskega centra, po kolesarki stezi pripeljala kolesarka. V trčenju se je 72- letna kolesarka huje poškodovala.

Tretjo hudo prometno nesrečo so nekaj čez 18.30 uro obravnavali v križišču lokalnih  cest  v  Trnovcu,  na območju Rečice ob Savinji, kjer je 69-letni voznik osebnega vozila izsilil prednost 23-letnemu vozniku osebnega vozila. 69-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval, 23-letni  voznik pa lažje.

Vlomi v stanovanjske hiše – Laško, Celje in Velenje

V jutranjih urah so obravnavali vlom v  nenaseljeno stanovanjsko hišo v Vrhovem, na območju Policijske postaje Laško. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je starinsko uro in zlato verižico.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi na Badovinčevi ulici v Celju. Tudi v tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel ni ničesar.

V Večernih urah so bili policisti obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo v Šaleku v Velenju, kjer je storilec, ki je v hišo prav tako vlomil skozi okno,  ukradel več kosov zlatnine.

Vlom v gostinski lokal – Velenje

V nočnih urah  smo bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Velenju. Storilec je v lokal vlomil skozi vhodna vrata. Po prvih podatkih pogrešajo več cigaret.

Povsod  na  našem  območju   danes  močno sneži. V cestnem prometu zaenkrat hujših nevšečnosti niso obravnavali, vse udeležence pa pozivamo naj bodo v teh vremenskih razmerah v prometu še posebej strpni in previdni.

Dogodki

Več iz istega kraja