Search
Close this search box.

Ravenske dneve zaključili s tradicionalnim srečanjem župana z upokojenci (FOTO)

Na Ravnah na Koroškem je po dveh koronskih letih danes le potekalo 13. tradicionalno srečanje župana ravenske občine dr. Tomaža Rožena z upokojenci, ki bi ga trinajstič morali obeležiti že leta 2020.

Po tednu dni zabavnih, športnih in kulturnih prireditev se danes na Ravnah s prireditvijo za upokojence, zaključujejo letošnji 21. Ravenske dneve. Na slovesnosti so prisotne nagovorili poslanec v državnem zboru Republike Slovenije Jani Prednik, župan dr. Tomaž Rožen, direktor Zavoda za šport kulturo turizem in mladinske dejavnosti Dejan Pandel, zakonita zastopnica društva KMC magistrica Marjana Kamnik in predsednik Društva upokojencev Ravne na Koroškem Jože Prednik.

Župan dr. Tomaž Rožen je tudi letos poskrbel za brezplačno pogostitev, in sicer so se prisotno okrepčali z okusnimi jedmi z žara in sladoledom, za darilo pa so domov odnesli tudi vsak svojo majico. Za kulturni program so poskrbeli člani Harmonikarskega orkestra KD Prežihov Voranc Ravne na Koroškem, zapela pa je tudi Vera Trafela. Do večernih ur pa bo za zabavo skrbel ansambel S.O.S. Kvintet.

V prireditvenem šotoru se predstavljajo Čebelarsko društvo Ravne, kmetijo Dvornik, s svojimi dobrotami, ki na stojnice vabijo s pestro ponudbo medenih izdelkov in domačih dobrot. Na Ravnah pa so danes tudi člani Društva diabetikov Mežiške doline, ki opravljajo meritve sladkorja v krvi.

V okviru prireditve so podelili tudi nagrade najboljšim v tekmovanjih, ki jih je v okviru Ravenskih dnevov organiziralo Društvo upokojencev Ravne.

Dogajanju pa se je pridružil tudi predsednik enega bolj uspešnih društev v tem času na Ravnah, predsednik Čebelarskega društva Ravne, Andrej Lah s praporščakom, ki je predstavil njihovo dejavnost.

FOTOGAELERIJA

Dogodki

Na Ravnah na Koroškem je po dveh koronskih letih danes le potekalo 13. tradicionalno srečanje župana ravenske občine dr. Tomaža Rožena z upokojenci, ki bi ga trinajstič morali obeležiti že leta 2020.